Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСб, 2024-04-20, 02:30
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2012 » Січень » 14 » 13 січня Прем’єр-міністр України Микола Азаров відкрив рух на новозбудованій ділянці автодороги «Київ-Ірпінь»
13 січня Прем’єр-міністр України Микола Азаров відкрив рух на новозбудованій ділянці автодороги «Київ-Ірпінь»
13 січня Прем’єр-міністр України Микола Азаров відкрив рух на новозбудованій ділянці автодороги «Київ-Ірпінь». У заході взяли участь: народний депутат України, ректор Національного університету державної податкової служби України Петро Мельник, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, Ірпінський міський голова Володимир Скаржинський, депутати Ірпінської міської ради, заступники міського голови, голови селищних рад Гостомеля, Ворзеля, Коцюбинського, представники громадськості міста Ірпеня.
«Я дуже радий, що сьогодні невелике в масштабах країни завдання вирішено. Далі по цій дорозі ми запустимо тролейбус, перенесемо лінію електропередач, і у травні розпочнеться рух цією дорогою великовантажного автотранспорту. За цей рік ми зробимо проектно-кошторисну документацію, і до кінця року запустимо рух тролейбусів», - повідомив Микола Азаров.
При цьому він підкреслив, що сьогодні цією дорогою відкритий рух автомобілів та автобусів.
Крім того, Глава Уряду підкреслив, що у минулому році вперше за 20 років незалежності збудовано 2 тисячі кілометрів нових автодоріг.
Однак, за його словами, протяжність автомобільних доріг України становить 180 тис. км., з яких 60-70 тисяч – це автомагістралі та дороги державного значення. «180 тис. км – це загальна протяжність всіх наших доріг, основних доріг 60-70 тис. км. Для того, щоб найближчим часом їх привести до ладу, нам потрібно будувати приблизно 10 тис. кілометрів доріг у рік, тобто в п’ять разів збільшити обсяги дорожнього будівництва», - підкреслив Микола Азаров.
Водночас Глава Уряду наголосив, що реально підвищити рівень зарплати та пенсії можна за рахунок розвитку економіки, зокрема цьому сприятиме реалізація масштабних інфраструктурних проектів. «Ми обов’язково повинні будувати, розвивати та модернізувати країну, і тільки тоді це дасть нам можливість на реальній основі підвищувати і пенсії, і зарплати. Поки ми не будемо будувати нові заводи, мости, дороги, то не буде надійної основи для соціального розвитку», - зазначив Микола Азаров. При цьому він підкреслив, що це загальноприйнята світова практика.
"Дорогу життя" як вже встигли охрестити її ірпінчани, почали будувати ще 98-му. Проклавши кільки кілометрів - до закінчення території Ірпеня, покинули. На початку 2011-го взялися будувати знову і за рік доробили. 
Вона бере початок біля ірпінської Податкової Академії і виходить на Академмістечку. По всій довжині вже зробили тролейбусні зупинки.
Тепер ірпінцям не потрібно, як раніше, їхати додому через село Коцюбинське, звертаючи з Окружної дороги, а отже, вони уникнуть традиційних заторів на цьому вузькому проїзді. Нова дорога на чотири смуги забере значну частину автомобілів та пасажирських автобусів.
З Києва до Ірпеня також можна дістатися Варшавською трасою: треба звернути з Окружної на Гостомельське шоссе, а потім після Гостомельського мосту – ще раз ліворуч.
«На старій Варшавській трасі біля мосту перед Гостомелем є вузьке місце, де регулярно виникають затори. Нова дорога дасть можливість автомобілістам об’їхати це місце. Ймовірно, затор буде виникати на проспекті Паладіна, куди буде вклинюватися весь транспортний потік з нової дороги. Але точно зрозуміти, який новий проїзд змінить дорожню ситуацію, можна буде лише навесні, коли за місто почнуть виїжджати дачники», – вважає експерт із заторів Богдан Аганін.
Більше того, прем’єр-міністр Микола Азаров пообіцяв, що до травня на новому проїзді завершиться монтаж ліній електропередач, а вже до кінця року тут запустять тролейбусний маршрут.


  
Категорія: Робота транспорту | Переглядів: 1516 | Рейтинг: 5.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz