Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-26, 20:41
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2009 » Серпень » 21 » Адміністрування ПДВ та впровадження електронної звітності – нагальні питання сьогодення
Адміністрування ПДВ та впровадження електронної звітності – нагальні питання сьогодення
19 серпня 2009 року фахівці Ірпінської ОДПІ провели безкоштовний семінар на тему: «Переваги надання податкової звітності в електронному вигляді. Формування податкової звітності в електронному вигляді. Адміністрування ПДВ.» для платників податків Ірпінського регіону.
На семінарі були присутні - начальник Ірпінської ОДПІ Візіров Б.Й., заступник начальника Ірпінської ОДПІ Кузнець Я.О., начальник відділу інформатизації процесів оподаткування Герасименко А.О., начальник відділу оподаткування юридичних осіб Мусієнко В.П., завідувач сектору масово-роз´яснювальної роботи та звернень громадян Саєнко І.Е., фахівці Ірпінської ОДПІ, представники  
ТОВ „ Ефективні інформаційні системи” : Вапняр О.В.- заступник директора департаменту , Березницька Л.В. – начальник відділу організації громадських організацій та платники податків - суб’єкти господарської діяльності. 
На семінарі розглядались актуальні питання сьогодення - впровадження електронної звітності та адміністрування ПДВ. 
Відкриваючи семінар начальник Ірпінської ОДПІ Візіров Б.Й. зазначив, що питання економії робочого часу – одне з ключових питань, що постає сьогодні перед суб”єктами господарювання, які прагнуть працювати ефективно, злагодженно. Вирішити проблему швидкого подання звітності платникам допомагає використання у повсякденній роботі інформаційних та телекомунікаційних технологій. ДПА України розроблена та активно запроваджується електронна система подання звітності, що дозволяє готувати звіти у формі ХМL без використання будь-яких інших програмних комплексів, шифрувати та накладати електронний підпис на електронний документ належного формату, захищати електронний документ від підробки, ідентифікувати його власника, забезпечувати криптографічний захист звітної інформації. 
  При висвітленні питання щодо переваг при наданні звітності в електронному вигляді заступник директора департаменту ТОВ „ Ефективні інформаційні системи” Вапняр О.В. проінформувала платників, що однією із головних переваг надання звітності в електронному вигляді є той факт, що за допомогою спеціальних алгоритмів, які закладені у програмі, здійснюється перевірка звітних документів на наявність помилок, тобто бухгалтер має можливість виявити і виправити помилки самостійно.
Окремим питанням на семінарі розглядалось питання адміністрування ПДВ.
Начальник відділу оподаткування юридичних осіб Мусієнко В.П. ознайомила платників з текстами розпоряджень Кабінету Міністрів від 01.07.09. N 757-р «Деякі питання адміністрування податків, зборів (обов'язкових платежів)» та від 17.07.09 N 838-р «Про врегулювання деяких питань адміністрування податку на додану вартість», а також листа ДПА України від 30.06.09 N13593/7/31-4017 і N13594/7/31-4017.
Платникам було роз’яснено норми та вимоги зазначених нормативних документів.
У ході подальшого спілкування платники податків мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на запитання з оподаткування.
Наприкінці семінару відвідувачі семінару отримали вичерпну інформацію щодо передплати на Всеукраїнський щотижневик ДПА України «Вісник податкової служби України» та тематичні збірники ДП „ Інформаційно-видавничого центру ДПА України, а саме : „Податкова система в законах та нормативних актах”, „Податки: юридична практика”, „Податки та автомобілі”


Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1881 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz