Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSЧт, 2024-05-02, 02:20
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2012 » Січень » 21 » Як у Ворзелі біля оновленого ставу святкували Водохреща
Як у Ворзелі біля оновленого ставу святкували Водохреща
З нагоди Водохреща 19 січня у селищі Ворзель відбулося святкове богослужіння та освячення води у нещодавно оновленому і очищеному озері. На урочистому святі люди пірнали по здоров’я у каскадну купіль у вигляді хреста. 
Належне святкування цієї віковічної Християнської традиції у кришталево чистій воді ставу було б неможливе без потужної підтримки голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка, а також сприяння депутата Київської облради Наталія Семко та ворзельського селищного голови Олександра Венгрика. Ініціаторами проекту були Галина Савчук, депутат Ірпінської міської ради та Головний лікар Ірпінської міської СЕС, а також меценат Валерій Красноленський, дбайливий господар приозерного ресторану «Шкіпер». Це глобальний соціальний проект, до якого залучені усі гілки влади, місцеві жителі… ніхто не залишився байдужим!
Громада не знає, що святкуванню Водохреща, та народним гулянням на озері передували місяці кропіткої та щоденної роботи. Виконавцем усіх робіт виступило ПрАТ «Меліоратор» (на чолі з Яцюком В.П. – головою наглядової ради товариства). Було очищено та впорядковано берегову лінію, очищено дно від мулу та поглиблено замулені місця. Ці заходи дозволили реанімувати існуючі придонні джерела, що згодом призведе до загального оздоровлення ставу. Проведено також очищення і ремонт двох шахтних водоскидів і вихідного отвору водовивідної труби, підсипку чистим річковим піском пляжної зони. Тепер упродовж наступних 15 років став, що є перлиною Ворзеля, буде у гарному санітарному стані, милуватиме око відвідувачів. 
Подейкують, що на Водохреща стаються дива. Особливої сили нібито набуває вода в усіх водоймах: течія зупиняється, вода стає цілющою. Цього року це  диво відбулось і Водохреща стало своєрідним відправним пунктом для духовного очищення громади. 
Після освячення води отцем Василієм, скромним місцевим священником, якого ворзеляни дуже поважають, почалося урочисте святкування. В урочистостях взяли участь: народний депутат України Петро Мельник, заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська, селищні голови Ворзеля, Гостомеля та Коцюбинського – Олександр Венгрик, Анатолій Кириченко, Вадим Садовський, депутати Київської обласної ради Наталія Семко, Ігор Борзило, Максим Мельник, а також перший заступник Ірпінського міського голови Микола Головкевич. 
«Ворзель – курортне місце. Свого часу тут щорічно відпочивало майже 70 тисяч осіб. Ми повинні відродити рекреаційну славу курортного містечка», - сказав Петро Мельник,  та додав, що у цьому 2012 році Ворзель отримає 4 млн. грн з державного бюджету України для прокладання каналізації у селищі.  
Депутат Київської обласної ради Наталя Семко має надію, що до цього озера приїжджатимуть багато відпочиваючих. «Ми його очистили, впорядкували, і на цьому не будемо зупинятись: на черзі Коцюбинське озеро, яке навесні має буде відкрите для мешканців Київщини», - сказала Наталя Семко. 
 
Категорія: Життя селища | Переглядів: 1374 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz