Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСр, 2024-04-24, 18:27
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Березень » 20 » Легалізація заробітної плати – одне з найголовніших завдань податківців
Легалізація заробітної плати – одне з найголовніших завдань податківців
Сьогодні громадяни, які погоджуються на зарплату «в конвертах», сприяють розвитку тіньових схем ухилення від сплати податків та позбавляють себе соціальної захищеності.
Працівники Ірпінської ОДПІ Київської області ДПС не залишають поза увагою цієї проблеми. Тому, що захист прав та законних інтересів платників податків – один із пріоритетів податкової служби. Працівниками Ірпінської ОДПІ Київської області ДПС систематично проводиться аналіз наявних баз даних та виявлення суб'єктів господарювання, які перераховують податок на доходи фізичних осіб до бюджету в незначних розмірах.

У нинішніх кризових умовах актуальною темою є боротьба з виплати заробітної плати у «конвертах», реалізація гарантій оплати праці та організація заходів по недопущенню виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати, повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати. 
В умовах дефіциту вільних вакансій, працівники, з метою працевлаштування, досить часто погоджуються на будь-які запропоновані роботодавцем умови. У такому випадку працівники, працевлаштовані нелегально, у виникненні будь-яких проблем стають повністю безправними перед роботодавцем, бо по відношенню до працівника не діють передбачені трудовим законодавством державні гарантії. Найбільш поширеними порушеннями вимог трудового законодавства, що допускається роботодавцями, є ненормований робочий день, відсутність вихідних днів, відсутність оплати «лікарняного» та відпустки, відсутність оплати роботи в понаднормований час, у святкові неробочі дні, залежність розміру заробітної плати виключно від роботодавця, відсутність записів у трудовій книжці. Працівники, які не захищені від незаконного звільнення, не мають гарантованого права на безпечні та здорові умови праці. 
Усвідомлюючи важливість цієї проблеми, більшість роботодавців працюють у законодавчому полі. Але є й такі, які, намагаючись отримати якомога більший прибуток, ухиляються від сплати податків, використовують працю громадян без належного оформлення трудових відносин та пропонують зарплату в «конвертах». 
Надходження в бюджет – це кошти для соціальної сфери, шкіл, дитячих садків, лікарні послугами яких користуються без виключення всі жителі регіону. Тому, питання легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, це є - перш за все, завдання детінізації трудових відносин, а також здійснення соціального захисту працюючого населення, винайдення додаткових резервів по створенню нових робочих місць у районі, розширення сфери застосування праці та зниження рівня безробіття, наповнення бюджету.   
Шановні наймані працівники, пам’ятайте, що підприємець зобов’язанний зареєструвати трудовий договір, лише в такому випадку період роботи по трудовому договору заноситься до трудової книжки, засвідчується печаткою центру зайнятості та відповідно зараховується до трудового та страхового стажу. Заробітна плата повинна бути встановлена в розмірі не менше мінімальної (з 1 січня 2013 року – 1147 грн.) 
Ірпінська ОДПІ Київської області ДПС в черговий раз звертається до громадян про вимагання від роботодавців виплати заробітної плати відповідно до законодавства. Кожна гривня податку із заробітної плати, що надійде до бюджету, впливає на забезпечення гідної пенсії. Також більш відповідальніші повинні поставитися до цього питання і роботодавці, не порушувати Закон, оформляти належним чином трудові відносини зі своїми працівниками. Варто не забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність.
Відповідно до статті 95 Кодексу законів про працю "мінімальна заробітна плата - це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці". 
Що потрібно робити, аби змусити свого роботодавця платити гідну офіційну заробітну плату? Найманому працівникові необхідно зайняти чітку позицію, наполягати на виплаті заробітної плати з дотриманням вимог чинного законодавства, а про факти виплати заробітної плати "у конвертах" повідомляти органи виконавчої влади, правоохоронні органи за телефонами "гарячої телефонної лінії", які є у кожному контролюючому органі.

Наша адреса : м.Ірпінь, вул. Шевченко, 2 «а», телефон 60-026.



Ірпінська ОДПІ Київської області ДПС 

Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 727 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz