Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-26, 19:37
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Березень » 20
Поміщицькі володіння на території Приірпіння в першій половині ХІХ ст. за матеріалами канцелярії Київського воєнного, Подольського і Волинського генерал-губернатора
З документів Центрального державного історичного архіву України в м. Київ [далі - ЦДІАК] видно, що в першій половині ХІХ ст. поміщицькі володіння на території Приірпіння були пов’язані з вихідцями з двох заможних шляхетських родин Моршковських і Березовських. 
Прізвище Моршковського вперше зустрічається у зв’язку з містечком Гостомель в інтабулярній відомості 1799 р., в якій також зазначено, що в маєтку поміщика проживало 108 оподаткованих мешканців чоловічої статі [ЦДІАК: ф. 484; оп. 6; од. зб. 148; 33 арк.]. Крім Гостом ... Читати далі »
Категорія: Життя селища | Переглядів: 1282 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 5.0/11 | Коментарі (0)

Питання:
Добрий день! В період з 1998р. по 2003р. я навчався в університеті на стаціонарі. Чи входить цей період повністю чи хоча частково (наприклад до 2001р. ) в облік загального страхового стажу для нарахування виплат в центр зайнятості? Дякую

Відповідь:
Відповідно до ст. 21 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» страховий  стаж  -  період  (строк), протягом якого особа підлягала  страхуванню  на  випадок безробіття та за який щомісяця сплачено нею та роботодавцем страхові внески в сумі не менш як мінімальний  страховий внесок. 
Згідно з п. 3.1. Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності затвердженого Міністерством юстиції України від 14 грудня 2000 року, N 915/5136 до страхового стажу включаються:
1) період роботи за трудовим договором (контрактом) на умовах повного  або   ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1009 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Понад два місяці триває кампанія декларування доходів громадян. За цей час більше трьох тисяч громадян подали декларації про майновий стан і отримані доходи до державних податкових інспекцій Київської області. Наразі громадяни області задекларували більше 390 мільйонів гривень доходів.
 З них – 17 мільйонерів, загальна сума задекларованого доходу яких склала майже 158,6 мільйонів гривень. 
Як свідчать проведені деклараційні розрахунки, місцеві бюджети області отримають близько 5,5 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Це визначальний  податок для скарбниць місцевих громад, саме за його рахунок відбувається розвиток соціальної сфери.
Крім того, мешканці Київської області декларують свої доходи з метою використання права на податкову знижку, передбачену Податковим кодексом України. Найчастіше використовують це право громадяни, які сплачують закладам освіти за навчання та громадяни, які бажають повернути частину  суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом. За результатами проведених деклараційних розрахунків сума до повернення складає 3,9 мільйони гривень.
Добровільне декларування доходів громадян є світовим трендом. Декларуючи доходи, кожен  громадянин робить свій внесок у  добробут сво ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 918 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Пам’ятна записка: Проект видачі державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвитку системи кадастру в Україні
(Позика 4709-UA / PE-P035777-SPN-BB)(Неофіційний переклад)
Mісія з перегляду впровадження проекту,11-19 лютого 2013 року

Вступ 
1. Група фахівців Світового банку перебувала в Україні з 11 до 19 лютого 2013 року для надання підтримки в завершенні впровадження Проекту видачі державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвитку системи кадастру . Метою приїзду групи фахівців був огляд стану впровадження компонентів Проекту, встановлення очікуваних термінів його завершення та започаткування процесу підготовки Звіту про завершення впровадження проекту. Протягом цього часу група фахівців Світового банку провела зустрічі з представниками Державного агентства земельних ресурсів України (Держземагентство), Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» (Центр ДЗК), Державної реєстраційної служби України (Держреєстрслужба), Проекту «Агроінвест» та підрядниками Проекту, які брали участь у заходах, які стосувалися правових, кадастрових питань та інформаційних технологій. Гр ... Читати далі »
Категорія: Робота ради | Переглядів: 995 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ                                                 
від  21 березня 2013 р.
1. Про внесення змін до рішення про селищний бюджет  на 2013  рік
2. Про затвердження протоколу засідання конкурсної комісії по розгляду питання  надання в оренду комунального майна
3. Про затвердження договору оренди майна, що є комунальною власністю територіальної громади селища Гостомель
4. Про затвердження програми «Поліпшення медичного обслуговування населення селища Гостомель на 2013 рік»
5. Про укладання договору про пайову участь в розвитку інфраструктури селища
6. Про зменшення орендних ставок :
- гр. Пархоменко О.М. вул. Ювілейна (магазин)
- ФОП Кір'ян О.О.вул. Проскурівська (перукарня)
 Доповідає : Тульнова  Н.І. –  начальник відділу обліку та звітності
 Співдоповідач : Марчук Ю.В. – голова комісії з питань планування бюджету
7.  Про затвердження Статуту  КП «Гостомель Житлоінвест» Гостомельської селищної ради та кандидатури керівника
8.  Про погодження суборенди ТОВ «Консант К»
Категорія: Робота ради | Переглядів: 861 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Питання:  
Мою 15-річну сестру сестру затримали міліціонери на території школи за паління цигарок. Її забрали до відділення міліції і тепер заставляють постійно ходити відмічатися до міліції Чи правомірні дії міліції? 

Відповідь:
 Відповідно до ст. 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я» забороняється  куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів: 
     1) у ліфтах і таксофонах;
     2) у приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я;
     3) у приміщеннях та на території навчальних закладів;
     4) на дитячих майданчиках;
     5) у приміщеннях   та   на   території   спортивних   і фізкультурно-оздоровчих  споруд  та  закладів  фізичної культури і спорту;  
     6) у під’їздах житлових будинків;
     7) у підземних переходах;
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 777 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

  Питання:  
В моїй приватній власності є земельна ділянка, на якій знаходиться мій житловий будинок. Ділянка виходить на центральну вулицю нашого селища і я скориставшись таким розташуванням побудував на ділянці магазин по продажу продовольчих товарів. Тепер я не можу ввести будівлю в експлуатацію оскільки земельна ділянка при будівництві була використана не за цільовим призначенням "будівництво житлового будинку". Як змінити цільове призначення і що робити для введення будівлі в експлуатацію? Костянтин.

Відповідь:
 
Доброго дня Костянтине! Відповідно до ч. 3 ст. 20 Земельного кодексу України зміна  цільового призначення земельних ділянок приватної власності здійснюється за ініціативою власників земельних ділянок. 
Тобто, Ви як власник земельної ділянки маєте право змінити її цільове призначення. Для цього вам необхідно звернутися із відповідною заявою про зміну цільового призначення до органу місцевого самоврядування.
Так, відпов ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 859 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Сьогодні громадяни, які погоджуються на зарплату «в конвертах», сприяють розвитку тіньових схем ухилення від сплати податків та позбавляють себе соціальної захищеності.
Працівники Ірпінської ОДПІ Київської області ДПС не залишають поза увагою цієї проблеми. Тому, що захист прав та законних інтересів платників податків – один із пріоритетів податкової служби. Працівниками Ірпінської ОДПІ Київської області ДПС систематично проводиться аналіз наявних баз даних та виявлення суб'єктів господарювання, які перераховують податок на доходи фізичних осіб до бюджету в незначних розмірах.

У нинішніх кризових умовах актуальною темою є боротьба з виплати заробітної плати у «конвертах», реалізація гарантій оплати праці та організація заходів по недопущенню виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати, повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 727 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007Використовуються технології uCoz