Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSЧт, 2024-04-25, 10:30
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2013 » Грудень » 9 » Справа святкових ярмарків: слідчі дії тривають
Справа святкових ярмарків: слідчі дії тривають
14 листопада депутат Ірпінської міської ради Юрій Прилипко надіслав звернення на ім'я виконуючого обов'язки начальника Ірпінського МВ ГУМВС України Вадима Рупенка з проханням вжити заходи для встановлення осіб, які шахрайським шляхом збирали гроші з підприємців у рахунок плати за безкоштовне торгове місце.
По справі святкових ярмарків відкрито кримінальне провадження. Розслідування курує начальник Гостомельського відділення Сергій Божко.
Про перебіг розслідування і результати слідчих дій кореспонденту сайту селища розповів Сергій Божко. 
"...В даний момент міліції вдалося з'ясувати, що люди, які збирали з підприємців гроші у розмірі від 200 грн. за торгове місце, мотивували збір як плату за прибирання території і вивезення сміття. З керівником ЖКГ заключені договори. У цих документах фігурує прізвище громадянина Соболенка. Він певний час виступав підозрюваним. 4 грудня Соболенко давав показання. Виявилось, що його прізвище зазначається у договорах виключно формально: Соболенко підставна особа, навіть не приватний підприємець, у 2013 р. ніяких угод не укладав. Провели графологічну експертизу, яка підтвердила, що не тільки підпис, але й почерк на документах підозрюваному не належить. Є домовленість про зустріч з двома потерпілими, але вони відкладають дачу показань. Будемо працювати від керівника ЖКГ: хто з ним заключав ці угоди, хто передавав кошти?.. Якщо людина, записана у договорі, його не підписувала, записана у проплатах - їх не здійснювала, то хтось замість неї прийшов до керівника ЖКГ, можливо, із заповненими бланками угоди?.. Будемо дізнаватись, хто це був. Зі слів Соболенка, в 2011 - 2012 рр. усі проплати і збір коштів організовував Олег Поповичук: опитаний за вказівкою Поповичука збирав гроші і передавав йому особисто в руки, а Поповичук потім роздавав на прибирання та інші потреби. Тобто, наразі встановлено, що розпорядником коштів, які йшли від святкових ярмарків, у 2011 - 2012 рр. був Олег Поповичук. Як було у поточному році - невідомо, тому що в цей час Соболенко до ярмарків вже не мав ніякого відношення. На жаль, свідки і потерпілі виявляють пасивність щодо участі у розслідуванні. Не бажають зв'язуватися з правоохоронними органами, тому що треба їздити на допити, свідчити у суді, прокуратурі - для людей це ще морально важко. Суспільство недостатньо правове..."
Марина Доброгорська

Категорія: Життя селища | Переглядів: 865 | Рейтинг: 4.1 |

Всього коментарів: 9
1 Голос Громади  
0
Відчувається, що зводять рахунки з людьми, які душу вкладали розпочаті справи...
Ще рік назад сайт обласної адміністрації таке писав про ярмарки :

"Неоціненною при організації свята була допомога виконавчого комітету та депутатського корпусу селищної ради. Вагому підтримку в організації заходу надав депутат селищної ради  Олег Поповичук. На його рахунку вже восьмий ярмарок, і кожного разу дійство стає все масштабнішим. Якщо на перший ярмарок прибуло 60 підприємців, то цього разу порадувати гостомельчан з'їхалося аж 165!
За словами корінних гостомельчан, даний ярмарок можна назвати не інакше як відродженням етнографічної і культурно-історичної спадщини, адже у Гостомелі споконвіку торгували та ярмаркували. Тож у цей яскравий на емоції та події день жителі Приірпіння об'єдналися спільною потребою примноження самобутніх національних традицій!"
http://koda.gov.ua/news....aditsij

2 Татьяна  
0
Заплатили - то і писав!!.. І з тих же грошей рекламу робили, які з людей за безплатні місця збирали.

3 Гостомельчанин  
0
От і порахуйте, скільки Поповичук собі в кишеню поклав: 165*200=33000. Це за один раз! А за всі роки!!!!!!! І його ж за це хвалили! Як не соромно, такі пости писати, і щей підписуватись голосом громади. Видно, однопартійка, грошима ділились

4 Голос Громади  
0
Обласній адміністрації заплатив???? Ви Присяжнюка Анатолія Йосиповича в корупції звинувачуєте???

5 Голос Громади  
0
Там в статті, як я Вас розумію все злочинне угрупування згадується
"Колоритне свято проходило під патронатом народного депутата України Петра Мельника. На свято завітали також очільник селищної громади Анатолій Кириченко, депутат Київської обласної ради Наталя Семко, депутати Гостомельської селищної ради та представники міст-побратимів Гостомеля із Польщі та Білорусії."

6 Татьяна  
0
Ярмарки - прекрасна річ, нема слів! Біда в тому, що їх організацію доручили, як видно, нечесній людині - депутату Поповичуку. Дивує, ваше бажання втягнути в цю справу людей, яких поважає все селище, як Анатолія Івановича. Кілька тижнів тому на цьому сайті публікували офіційний лист селищної ради, в якому йшлося, що ярмарки повинні бути безкоштовними і що у раді не знали про те, що з підприємців брали гроші.

7 Татьяна  
0
http://gostomel.pp.net.ua/news....-15-789 дивіться відповідь Селищної ради тут.Може тепер стане ясніше, хто входив, а хто не входив у "злочинне угрупування"

8 Lis  
0
Могу сказать с точностью и уверенностью о том, что этим делом занимаются крайне не профессиональные люди в погонах. Вы только вдумайтесь, что они пишут, (очильники міліції) мол люди не хотят идти на допрос (однако привод свидетеля еще никто не отменял по новым и старым положениям УКП), круг лиц, причастных к этим обстоятельства они-представители власти, установить не могут на протяжении вот уже нескольких месяцев. Бред, полный бред! Таких специалистов нужно просто гнать или в лучшем случае отправить на повышение квалификации. Простите за прямоту, но расследовать дело несколько месяцев подряд, и это дело имеет один всего лишь эпизод, то тогда возникает вопрос, а чему же их там учат в милицейских академиях. Товарищи милиционеры, давайте будем настоящими профи, а не иждивенцами на шее своих плательщиков налогов. Активизируйте свои имеющие возможности и мастерство, а люди вам помогут. С Богом.

9 Lis  
0
Біда Гостомеля в тому, що ним керують ті, кому він не потрібен.

Форма входу

Календар новин
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz