Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПн, 2024-04-29, 02:24
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2012 » Січень » 18 » Протест прокуратури задоволено на користь громадян селища
Протест прокуратури задоволено на користь громадян селища
 ПРОТЕСТ
на рішення Гостомельської селищної ради від 27.01.11 «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки»
Прокуратурою м. Ірпеня проведено перевірку додержання Гостомельською селищною радою вимог земельного законодавства при прийнятті рішень.
Встановлено, що 27.01.11 Гостомельською селищною радою прийнято рішення № 72-ІІІ-УІ «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки» (далі - Рішення ради), яким надано дозвіл 122 громадянам на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 14, 7771 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по пров. Київському, вул. Мостищанська та Київська в сел. Гостомель за умови надання позитивного висновку Українського Державного науково- дослідницького інституту проектування міст «Діпромісто».
Вказане рішення прийнято з порушенням вимог Земельного кодексу України та підлягає приведенню у відповідність до вимог закону, з наступних підстав.
Статтею 118 Земельного кодексу України (далі - ЗКУ) передбачено, що громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у межах норм безоплатної приватизації, подають клопотання до відповідної районної, Київської чи Севастопольської міської державної адміністрації або сільської, селищної, міської ради за місцезнаходженням земельної ділянки. У клопотанні зазначаються цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки.Рада розглядає клопотання у МІСЯЧНИЙ строк і дає дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову у його наданні.
При цьому, вищевказана норма закону не містить жодних вимог щодо отримання додаткових позитивних висновків будь-яких підприємств, установ чи організацій при надані дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.
Зважаючи на вказане, умова про надання позитивного висновку Українського Державного науково-дослідницького інституту проектування міст «Діпромісто», наявна у Рішенні ради, суперечить вимогам ст. 118 Земельного кодексу України, у зв'язку з чим рішення підлягає приведенню у відповідність до вимог закону.
Враховуючи вищевикладене керуючись ст. 21 Закону України "Про прокуратуру" ,-

ВИМАГАЮ:
1. Рішення Гостомельської селищної ради №72-ІІІ-УІ від 27.01.11 «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки»привести у відповідність до вимог ст. 118 Земельного кодексу України.
2. Про наслідки розгляду протесту повідомити прокуратуру міста Ірпеня у десятиденний строк.
Відповідно до ст. 21 Закону України «Про прокуратуру», протест прокурора зупиняє дію опротестованого акта і підлягає обов'язковому розгляду відповідним органом або посадовою особою у десятиденний строк після його надходження. Про наслідки розгляду протесту в цей же строк повідомляється прокурору.
У разі відхилення протесту або ухилення від його розгляду прокурор може звернутися з заявою до суду про визнання акта незаконним.

Додатково повідомляю, що залишення посадовою особою без розгляду протеспф прокурора, а також не своєчасна відповідь на нього тягне за собою адміністративну відповідальність за ст. 185-6 КУпАП
Прокурор міста Ірпеня

ТРИНАДЦЯТА СЕСІЯ ШОСТОГО СКЛИКАННЯ
 РІШЕННЯ
селище Гостомель № 326 - 13 - VI 27 грудня 2011 року
Про розгляд протесту прокурора міста Ірпеня на рішення Гостомельської селищної ради №72-111-VI від 27.01.2011 року «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки»
Розглянувши протест прокурора міста Ірпеня на рішення Гостомельської селищної ради № 72 - III - VI віл 27.01.2011 року «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про прокуратуру», Гостомельська селищна рада,
ВИРІШИЛА:
1.Протест прокурора міста Ірпеня на рішення Гостомельської селищної ради № 72 - III - VI від 27.01.2011 року «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки» задовольнити.
2.Пункт 1 рішення Гостомельської селищної ради № 72 - III - VI від 27.01.2011 року «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки» викласти в наступній редакції: «1. Надати дозвіл громадянам (згідно додатку № 1) на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд по вул. Мостищанській та провулку Київському в селищі Гостомель, за рахунок земель житлової та громадської забудови».
3.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань регламенту, депутатської етики, контролю за виконанням рішень сесії та виконкому, питань законності та правопорядку. 

Селищний голова А.І. Кириченко 
Секретар ради О.В. Кислиця
Юрист Ю.М. Гусєва

Категорія: Робота ради | Переглядів: 987 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz