Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSНд, 2024-04-28, 05:58
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2012 » Квітень » 24 » Час декларувати доходи! Деклараційна кампанія - 2012 триває!
Час декларувати доходи! Деклараційна кампанія - 2012 триває!
Декларування доходів пов’язано із виконанням платниками податків вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), згідно з яким громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки.
Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2011 році, подається до 3 травня поточного року, а для тих громадян, які бажають отримати податкову знижку, – упродовж всього року. Декларація подається громадянами до податкової інспекції за місцем реєстрації.
Звертаємо увагу громадян, що в 2012 році змінено форму податкової декларації. Наказом від 07.11.2011р. № 1395 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 03.02.2012 № 84) затверджено нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи та додатки до неї відповідно до п. 179.9 ст. 179 Кодексу. Декларацію про майновий стан та доходи можна отримати безкоштовно в Ірпінськой ОДПІ , а також роздрукувати з веб-сайта ДПС України. 
Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі:
- отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався (наприклад доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами, зокрема, продаж цінних паперів, корпоративних прав та інші);
- отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);
- отримання іноземних доходів;
- отримання інших доходів, з яких протягом 2011 року податок не утримувався.
Обов’язок платника податку щодо подання декларації вважається виконаним, якщо він отримував доходи:
- виключно від податкових агентів; 
-від операцій продажу (обміну) майна, дарування при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб.
Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. Зокрема, це громадяни, котрі сплачували протягом минулого року за навчання закладам освіти, страхували себе або членів своєї сім’ї, сплачували внески у недержавні пенсійні фонди, перераховували кошти у вигляді пожертвувань неприбутковим організаціям, усиновлювали дітей, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом, понесли витрати у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива. Таким громадянам Кодексом надано право подати декларацію на податкову знижку та отримати повернення частини сплаченого протягом 2011 року в бюджет податку на доходи. Умови, порядок надання податкової знижки, перелік витрат, дозволених для включення до складу податкової знижки та обмеження щодо права на її нарахування визначені у ст. 166 Кодексу.
Податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а також резиденту-фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний орган державної податкової служби і має про це відмітку в паспорті. 
Для того, щоб правильно заповнити податкову декларацію платники податку, які зобов’язані подавати декларацію або мають право на таке подання з метою повернення надміру сплачених податків, у тому числі при застосуванні права на податкову знижку, повинні вести облік отриманих доходів у Книзі обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу. 
Заповнюючи декларацію, пам’ятайте, що від нас з вами залежить добробут не тільки нашої держави, а й кожного окремого співвітчизника.
Перед поданням декларації можна попередньо звернутися за телефоном 56-656 за місцем реєстрації та додатково з’ясувати всі незрозумілі для платника податку питання щодо порядку заповнення та подання податкової декларації. 
Шановні громадяни! Не відкладайте свій візит до податкової інспекції на 30 квітня 2012 року – останній день подання декларацій. 
Декларації приймаються щоденно з 09-00 до 19-00 год , в суботу та неділю з 09-00 до 13-00.

Ірпінська ОДПІ Київської області ДПС 
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1107 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 0
Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz