Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСб, 2024-05-18, 21:21
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » 2012 » Жовтень » 19 » У Гостомелі урочисто відсвяткували день селища.
У Гостомелі урочисто відсвяткували день селища.
ГОСТОМЕЛЬСЬКИЙ ЯРМАРОК – ВІДРОДЖЕННЯ СТАРИХ ТРАДИЦІЙ
Цими днями у гостинному Гостомелі перед самісіньким Днем селища пройшов прекрасний Ярмарок, який  став одним із найяскравіших соціальних проектів на Приірпінні. Це яскраве свято – традиційно, весело і без національних кордонів, на три дні об'єднало своєю неповторною атмосферою людей із різних регіонів, верств та вікових категорій …
Бажаючих взяти участь у ярмарку було дуже багато. Крім підприємців та народних умільців з Гостомеля, сусідніх населених пунктів та Києва, торгувати з’їхались гості з 24 областей України та АР Крим, навіть з інших країн світу, а саме з Ірану.  Представником від цієї країни був підприємець Вахід. 
Колоритне свято проходило під патронатом народного депутата України, Петра Мельника. На свято завітали також дбайливий господар селища, Анатолій Кириченко, депутат Київської обласної ради, Наталя Семко, депутати Гостомельської селищної ради, представники Ірпінської міської організації Партії  регіонів та представники міст-побратимів Гостомеля із Польщі та Білорусії. 
Неоціненною при організації свята була допомога виконавчого комітету та депутатського корпусу селищної ради, за великої підтримки її депутата, Олега Поповичука. Олег Миколайович організовував на найвищому рівні як попередній ярмарок у Гостомелі, так і подібні свята у селищі Коцюбинське. На його рахунку це– вже восьмий ярмарок, і кожного разу дійство стає все кращим і масштабнішим. Якщо на перший ярмарок прибуло 60 підприємців, то цього разу порадувати гостомельчан з’їхалось аж 165 підприємців!
За словами корінних гостомельчан, даний ярмарок можна назвати не інакше як відродженням етнографічної і культурно-історичної спадщини, адже у Гостомелі споконвіку торгували та ярмаркували. Тож у цей яскравий на емоції та події день, жителі Приірпіння об’єдналися спільною потребою примноження самобутніх національних традицій!
Свято тривало 3 дні. Гостей радували домашньою випічкою, дарами осінніх садів і городів, найкращим медом і медовухою, виробами ручної роботи та народних промислів, серед яких були унікальні вишиванки, плетіння і вироби з дерева. 
Гостомельчани та гості свята – від мал до велика, насолоджувались захоплюючими розвагами, іграми, конкурсами та концертом. Родзинкою свята був конкурс дерунів від Петра Мельника та величезний коровай, який могли спробувати усі охочі. Зігрівались гості справжньою закарпатською ухою з вугря, та смачною грибною юшкою, яку приготував шеф-повар з Волині.  
Виконавці всеукраїнського рівня Надія Калита, до-речі, жителька Гостомеля, і Микола Волошин, показали, що дійсно хороша сучасна музика не тільки не суперечить традиціям, але, навпаки, розвиває їх і може прикрасити будь-яке свято!
Гостомельський ярмарок-2012 запам'ятаємо надовго. Він став по-справжньому чудовим святом зі своєю неповторною атмосферою, колоритом, що об’єднав людей по-справжньому  закоханих у Гостомель.

 Олена Брацлавська
   
Категорія: Життя селища | Переглядів: 2278 | Рейтинг: 0.0 |

Всього коментарів: 1
1 OrdedaGalse  
0
работа на дому в ишиме

Форма входу

Календар новин
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007-2012Використовуються технології uCoz