Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-19, 17:19
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » Культура, спорт
Живи, поете, в бронзі і граніті,
Живи, поете, в пам’яті людській,
Живи в піснях, живи у «Заповіті»,
У слові праведнім, у славі віковій!

Вікопомну дату 9 березня 1814 року внесено до календаря знаменних і пам’ятних дат  для відзначення в усьому світі. Цього дня 197 років тому, Україна подарувала світові Тараса Григоровича Шевченка – Генія, Поета, Пророка, що відкрив світові буття українців і завдяки якому скарби української душі повною рікою влилися в загальний потік людської культури.
10 березня 1861 року завершилося земне життя Тараса Шевченка. Минають роки, десятиліття, та товща часу не в змозі притлумити гостру актуальність його слова для кожного з наступних поколінь, адже вся його спадщина – поезія і проза, живопис і графіка – усе пронизане любов’ю до України, до людини.
Тож, з ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1392 | Дата: 2012-03-14 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Перший в історії Приірпіння Бал благодійництва відбувся! Так-так, справжній бал із вальсами і прекрасними дамами у довгих сукнях, струнним квартетом, вправними музикантами, акторами і оперними співаками, смачними тістечками (ні – неймовірно смачними, виготовленими спеціально для цього дійства!) і чемними офіціантами, майстер-класами від професійного балетмейстера, аукціоном і – нагородженням переможців конкурсу «Благодійник року».
Також вперше в Приірпінні було проведено конкурс «Благодійник року Приірпіння 2011» за народним обранням (он-лайн голосування та опитування). На Балу було нагороджено найвизначніших благодійників року: бізнесменів – Юрія Прилипка, Ігоря Вишняка, Дмитра Войцеха; фізичних осіб – Андрія Кривенка та Ігоря Найду; благодійні організації – ГО інвалідів «Відгук» та БФ «Богдан»; соціальне ЗМІ – газета «Вісті Пріирпіння». Нарешті організатори можуть ненадовго розслабитися і згадувати усі миттєвості, пов’язані із підготовкою та проведенням цього заходу та аналізувати отриманий досвід, а гості – розповідати своїм друзям та знайомим про вишукано проведений вечір. 
Втім, це святкове дійс ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1280 | Дата: 2012-03-12 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

ШАНОВНІ ЖІНКИ ПРИІРПІННЯ!
Прийміть мої сердечні вітання з весняним святом - Міжнародним Жіночим Днем!
Це свято незмінно наповнює світ добром, радістю і світлом, бо воно присвячене саме жінкам.
З нами, жінками, пов'язане усе найпрекрасніше в світі: зародження життя, тепло домашнього вогнища, краса, ніжність і любов. Ми надихаємо героїв на подвиги, трудівників - на трудові успіхи, поетів і музикантів, живописців і скульпторів - на чудові творіння. Ми несемо радість і гармонію, мир і спокій. 
Від імені Київської обласної ради і від себе особисто бажаю в цей чудовий весняний день душевного спокою, любові і турботи тих, хто Вас оточує. Будьте завжди молоді, веселі і здорові. Гарного Вам настрою, посмішок і гармонії в усьому! Нехай Ваші усміхнені обличчя і Ваші очі, сповнені безмежного щастя, осяють Приірпіння  вічною весною і Божою Благодаттю!
З щирою повагою,  
Депутат Київської обласної ради   Н.Г.СЕМКО  
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1180 | Дата: 2012-03-06 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (1)

Гостомельська  селищна  рада  запрошує  на  ярмарок "ГОСТОМЕЛЬ  2012"!
24-26  лютого 2012 року гостинно  запрошуємо на "МАСЛЯНУ"!  за адресою: селище  Гостомель, вул.Леніна (навпроти  склозаводу)
Офіційні  спонсори  та  партнери: підприємства "Віста", "Т.А.К. ЛТД", "Вісті  Приірпіння".

З приходом Масниці відступає зима, приходить довгождана весна. Ми наготуємо млинців, круглих і рум'яних, як сонце, і зустрічатимемо весну, щоб весь рік був хорошим, урожай - багатим, здоров'я - міцним. Мир вам.
Масниця - свято, що збереглося ще з язичеських часів. В цей час святкують проводи Зими і зустріч Весни. Це останній тиждень перед Великим постом, який в на ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1691 | Дата: 2012-02-21 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

18 лютого 2012 року Вишгород приймав гостей із усієї області. Місто вже перетворилося на своєрідний майданчик для проведення культурних і спортивних заходів. Саме до цього древнього міста з’їхались представники всіх районів Київщини, аби разом провести зиму та зустріти весну. Уздовж набережної – парад районів області. Біля кожної палатки – гармошка, бубон і весела пісня, господиня з десятком видів млинців. Тут були і сало, і огірки, і ковбаса домашня… А які талановиті у нас діти і старші жителі регіону. Вишивки, картини, вироби з природних матеріалів – краса, яку словами не передати. З усіма цими шедеврами ознайомилися представники влади області, депутати обласної, районних, міські голови, лідери громад. Гостомельську делегацію очолили Гостомельський селищний голова Анатолій Кириченко та секретар ради Олена Кислиця. 
Пісні, льодові ковзанки і запашні млинці – українська масляна згадує забуті традиції. На набережній Київського моря – десятки фолькльорних колективів.Ще один відновлений символ Масниці – крижане містечко. Льодові фігури виготовляли ще в Київській Русі, розповідає скульптор Володимир Кузнєцов. Він і його друзі лише оновили інс ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1392 | Дата: 2012-02-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

ДОРОГА ГРОМАДО!

Цими днями в нашій країні відзначають День усіх закоханих. День Святого Валентина — свято не зовсім традиційне в нашій країні, але його швидко полюбили. Його відзначають всі, хто любить і кого люблять, а також ті, хто просто хоче подарувати душевне тепло близьким та друзям.
Тож прийміть самі щирі і сердечні поздоровлення із цим ніжним та добрим святом! Нехай у цей холодний лютневий день на душі стане тепло як ніколи, а повітря наповниться відчуттям щастя і романтики. Нехай життя кожної сім’ї буде сповнене радості й злагоди! 
Подаруємо найдорожче, найцінніше — любов і тепло наших сердець, увагу і турботу нашим близьким, щоб щасливих людей стало більше. 
Від усього серця бажаю Вам, дорогі земляки щастя та кохання! 

З щирою повагою,  
Депутат Київської обласної ради       Н.Г.СЕМКО  
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1247 | Дата: 2012-02-14 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

11 лютого в Гостомельському будинку культури відбулось свято для дітей "Комп"ютерні пригоди з Робіком". І хоча був справжній морозний та сонячний день, однак це не злякало маленьких Гостомельчан. Свято видалось на славу! Цікава та захоплююча подорож головного героя вразила не тільки дітлахів, але і представників старшого покоління. Одвічна боротьба добра та зла змусила задуматись кожного присутнього.
Подарунки, майтер клас з квілінгу, цікава програма - занурили всіх присутніх і світ дитинства.
Дякуємо організаторам (ред. Ассамблея ГО «Розвиток Приірпіння»)  та запрошеним гостям за дійство.
Окрема подяка спонсору проекту, депутату Ірпінської міської ради Юрію Іллічу Прилипко.

До нових зустрічей!!!!
Запрошуємо до співпраці! Телефон для контакту 0971544469, Євгенія!
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1114 | Дата: 2012-02-13 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

11 лютого о 12.00 в Будинку культури за адресою м. Гостомель вул. Леніна відбудеться дитячий захід «Комп’ютерні пригоди Робіка». 
Клуб Суперкниги – найдивовижніший!!!!!!!! Чому?  Бо в цьому клубі є Робік! А з ним постійно відбуваються неймовірні пригоди. Чи зможе хто-небудь цього разу перешкодити Робіку та його чудо комп’ютеру  подарувати дітям свято? ПРИХОДЬ! ПОБАЧИШ! Ти навіть не уявляєш, що на тебе чекає! Ігри, відео-кліпи, пісні, танці, й нарешті мультфільм у подарунок. І все це -  в одній програмі!!!!!!!!
Свято відбудеться за сприяння та підтримки депутата Ірпінської міської ради Юрія Ілліча Прилипка.

Організатор: Асамблея ГО «Розвиток Приірпіння», т. для контакту 0971544469
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1908 | Дата: 2012-02-06 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (6)

У минулому номері «Древнього Гостомеля» ми писали про те, що у сезоні 2011 року футбольному клубу «Гостомель» до снаги піднятися на чемпіонський місток. Прогнози підтвердилися! Розповідає граючий тренер команди Олег СТУПАК.
 - Наша команда, яка виступає у другій районній лізі, вперше стала чемпіоном Києво-Святошинського району. Ми довго йшли до цієї мети.Взагалі, футбольний сезон був непростий. Декілька матчів, які повинні були вигравати, звели внічию. Потім стали серйозніше готуватися до поєдинків, і результат не забарився - почали перемагати за рахунок класу, командної гри майже у кожному домашньому матчі. І в підсумку перше коло завершили на першому місці, хоча на початку сезону планували закріпитися у трійці лідерів. А після першого кола вже поставили одну мету - завоювати «золото». Почали наполегливіше тренуватися, самовіддано боролися за м'яч на кожному клаптику поля. Отож чемпіонське звання вибороли заслужено - від найближчого переслідувача, команди «Вінер-Боярка», відірвалися аж на 8 очок!
Протягом сезону відчували постійну підтримку з боку селищного голови Анатолія Кириченка та його заступни ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1172 | Дата: 2012-01-18 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Неділя, 25 грудня, для християн селища Коцюбинське була по-особливому величним та святковим днем, адже у цю днину народився новий храм святого великомученика Георгія Побідоносця. Ця подія  має глибокий символічний зміст. Будуючи храми та очищаючи душу вірою, ми завжди згуртовуємось, зміцнюємо свої життєві сили. Новий храм стане не тільки окрасою селища, а й центром духовності, відродження моральних устоїв, центром традиційної православної культури. Це вплине на виховання наших дітей, внуків, правнуків…і навіть самих нас. 
Зрання на освячення церкви та богослужіння прийшли парафіяни селища, які тепер у благодатну годину та у належному місці можуть слухати Пресвяте Слово Боже. Раніше це було складно, особливо для літніх людей, які були змушені йти до церкви через залізну дорогу аж на протилежну сторону селища. Проте, справа не у фізичних можливостях і кількості людей, а у с ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1273 | Дата: 2012-01-10 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 »
Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007Використовуються технології uCoz