Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСр, 2024-04-24, 22:12
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » Культура, спорт
21 листопада в Україні відзначають професійне свято працівники освіти, що опікуються дітьми за межами школи, розвивають творчі здібності і допомагають у профорієнтації, - позашкільники.
У Гостомелі традиційний святковий концерт за участю керівників і вихованців Центру творчості дітей та юнацтва м. Ірпеня відбувся із запізненням - 5 грудня. Довелось узгоджувати дату вистави з розкладом Будинку культури, тому що заклад не має власного сценічного майданчика.
До початку концерту гості отримали нагоду ознайомитись з продукцією юних талантів - у фоєй БК експонувались вироби з бісеру і кольорового тіста (керівники – О. М. Жовнір, А. Г. Ширінкіна і С. С. Небатова). Урочистий настрій створювала гра духового оркестру під керівництвом Л. А. Мальчевського та М. А. Власенка.
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1161 | Дата: 2013-12-08 | Рейтинг: 5.0/5 | Коментарі (0)

НОВЕ СІМЕЙНЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО "ІВАН СИЛА" – У ГОСТОМЕЛІ

9 грудня у Будинку культури Гостомеля відбудуться творчі зустрічі зі знімальною групою та показ нового повнометражного українського фільму «Іван Сила» для гостомельських школярів.  
О 13.00 – початок зустрічі і показу для учнів ЗОШ№13. 
О 15.00 –  початок зустрічі і показу для учнів для ЗОШ№14
У зустрічі візбме участь один з виконавців головної ролі видатний український стронгмен, Майстер спорту Міжнародного класу, найсильніша людина Планети 2004 та 2007 рр. Василь ВІРАСТЮК.   
Захід організовано у рамках Всеукраїнського прем’єрного перегляду та спільного культурно-просвітницького проекту «Інсайтмедіа продюсерського центру» та редакції журналу «Пульсар Приірпіння» за підтримки депутата Ірпінської міської ради Юрія ПРИЛИПКА.  
Фільм «Іван Сила» знятий 100%  державним ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 904 | Дата: 2013-12-05 | Рейтинг: 5.0/3 | Коментарі (0)

21 листопада депутат Ірпінської міської ради Ю. І. Прилипко передав у фонди Ірпінського краєзнавчого музею 17 артефактів часів Великої вітчизняної війни, серед яких радіостанція, пристрої невідомого призначення, польовий переносний телефон, чавунне ядро, ліхтарик, куля, офіцерська шкіряна сумка, речовий мішок, солдатська польова форма та ін. 
На початку 2000-х рр. колекцію збирали поціновувач військової історії С. В. Чемерис разом з відомим краєзнавцем, автором публікацій з античної історії Приірпіння, дійсним членом Географічного товариства НАН України, колишнім директором Вишгородського краєзнавчого музею - В. М. Кушніруком, що трагічно загинув 14 - 15 листопада 2013 р. 
"...Віталій Миколайович звернувся до мене з проектною пропозицією побудувати у Гостомелі музейний комплекс, присвячений історії Великої вітчизняної війни. Я підтримав його задум, було розроблено план і архітектурний макет, проведено реконструкцію ДВТ-ів у Мостищі, проте будівництво музею у зв'язку зі смертю В. Кушнірука відкладено на невизначений термін. Думаю, було б непр ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1575 | Дата: 2013-11-25 | Рейтинг: 5.0/8 | Коментарі (0)

5 – 6 серпня 1905 р. вулицями селища пройшла перша політична демонстрація. «...Въ 12 часовъ ночи <...> группа молодыхъ евреевъ до 20 душъ, гуляя <...> въ м. Гостомле, пела хоровую малороссийскую песню «Ой тамъ за Дунаемъ», при чемъ во время пения произносила революционные слова «да здравствуетъ свобода! долой самодержавие!» и кричала «ура!»...», - повідомляється у рапорті пристава 1-го стану Київського повіту на ім’я начальника Губернського жандармського управління за № 220 [ЦДІАК: ф. 274. оп. 1, спр. 1241; 24 арк.]
Попри те, що співи і вигуки тривали лише кілька хвилин, нічний сторож селянин Лука Герасименко, вирішив за доцільне попередити керівництво. Коли становий пристав прибув на місце злочину, порушники спокою встигли розійтись по домівкам.
Вартові арештантських при Гостомельському волосному правлінні і становій квартирі, міщани Ілля Євстаф’єв і Карпо Кононенко, а також Л. М. Герасименко допомогли встановити етнічну приналежність правопорушників. Було проведено ряд послідовних упізнань, в результаті яких коло підозрюваних звузилось до 20 осіб – єврейських юнаків віком 16 – 25 років, приписаних до товариств мозирських, речицьких, овруцьких і київських міщан, що проживали ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 899 | Дата: 2013-10-31 | Рейтинг: 5.0/6 | Коментарі (0)

11 жовтня учні і педагогічний колектив ЗШ №13 святкуватимуть урочисте відкриття нового футбольного поля зі штучним покриттям. Розмір поля 30 х 60 м, довжина окружної бігової доріжки – 200 м. Це футбольне поле стане найбільшим серед пришкільних у нашому регіоні. 
Вчитель фізкультури М. А. Нікітін, який працює в ЗШ №13 понад тридцять років, пояснив, що раніше у школи фактично не було повноцінного футбольного поля, тільки майданчик з нерівномірно витоптаною землею і будівельним сміттям. «...Спортивні заняття на вулиці проводились несистематично: після дощу заважали калюжі, у спеку – земля тріскалась і піднімалась курява. За таким полем було важко доглядати. Ми з дітьми самотужки прибирали територію, сіяли траву. ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 1132 | Дата: 2013-10-07 | Рейтинг: 5.0/6 | Коментарі (0)

 На території сучасного Приірпіння одним з перших почало діяти поштове відділення в містечку Гостомель, відкрите 20 квітня 1895 р. [ЦДІАК: ф. 442; оп. 625, спр. 1; 110 (174) арк.]. 
Штат Гостомельської поштової контори первісно складався з одного начальника і тільки після реструктуризації відділення в травні 1897 р., коли при ньому почав працювати телеграф, поповнився сторожем [ЦДІАК: ф. 696, оп. 1, спр. 33; 1 арк. – 1 арк. зв.]
В Центральному державному історичному архіві України в м. Києві зберігся рахунок прибутковості телеграфних станцій з 14 листопада до 1 січня 1897 р. [Там само, 48 арк.] З розпису видно, що за перші шість тижнів роботи Гостомельська контора здійснила операцій доставки і відправлення на загальну суму 20 рублів сріблом, Горностайпільська – на 95 руб., Дитятківська – 83 руб., Димерська – 33 руб., Малинська – 84 руб., Іванківська – 52 руб. і Чорнобильська – на 193 руб. В січні 1898 р. діяльність окремих поштово-телеграфних відділень пожвавилась, прибуток за чоти ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 984 | Дата: 2013-09-11 | Рейтинг: 5.0/8 | Коментарі (0)

Триває розслідування справи про незаконне стягнення плати з відвідувачів бюджетного Гостомельського фітнес-клубу. Депутата Селищної ради Ю. В. Марчука, що обіймає посаду тренера, підозрюють у зловживанні службовим становищем і хабарництві. Юрій Валерійович самочинно запровадив грошовий збір в розмірі 150 – 200 грн. на місяць в рахунок плати за послуги спортклубу. 
Місцевий юрист наступним чином прокоментував ситуацію, що склалась у фітнес-клубі. «...Дії Ю. В. Марчука подібні до того, якби вчитель загальноосвітньої школи почав вимагати гроші з дітей, які займаються на його уроках; а боржникам або малозабезпеченим учням заборонив заходити до класу. Мені відомо, що Юрій Валерійович називав місячну плату в тренажерному залі благодійним внеском. Різниця між доброчинністю і цим побором полягає в тому, що благодійний внесок є необов’язковим, не висувається умовою надання послуг; сторона, яка дає, має право знати, як витрачаються її кошти. Інша версія Ю. В. Марчука – що він збирав гроші на ремонт приміщення – теж не витримує критики. Навіть якщо не брати до уваги, що жоден з відвідувачів не підтвердив, що оплачував саме проведення ремонту. Батьки знають, що такі питання в школі вирішуються не одноосібно, а колективно – на засіданнях батьківського комітету...»
В даний момент Ю. В. Марчук перебуває у відпустці.  
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 799 | Дата: 2013-09-08 | Рейтинг: 5.0/6 | Коментарі (2)

29 серпня 2013 р. проти тренера Гостомельського фітнес-клубу, депутата від партії «Батьківщина» Ю. В. Марчука було порушено кримінальну справу у зв’язку з несанкціонованим стягненням плати з відвідувачів бюджетного закладу. 
В даний момент до правоохоронних органів надійшло 32 заяви від мешканців селища, які користувались послугами тренажерного залу. Членами домових комітетів виявлено ще 18 осіб, що постраждали в результаті дій пана Марчука.  
30 серпня начальник міліції Гостомеля разом з колегами з Ірпеня прибули до фітнес-клубу для проведення розслідування. Були також присутні Голова Гостомельської селищної ради А. І. Кириченко, депутат Ірпінської міської ради Ю. І. Прилипко, директор Будинку культури В. В. Кравченко і завідуючий господарською частиною БК Т. М. Мовчун. 
Представники міліції не застали Ю. В. Марчука на робочому місці, незважаючи на те, що підозрюваний був заздалегідь сповіщений про час приїзду. Тренеру зателефонували – Ю. В. Марчук відповів, що запізнюється. Було складено акт про порушення трудової дисципліни; директору БК з цього приводу довелось написати подання на ім’я голови Селищної ради. 
В розмові з працівниками правоохоронних органів Ю. В. Марчук відмовився від первісної версії, озвученої журналістам, згідно ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 959 | Дата: 2013-09-03 | Рейтинг: 5.0/5 | Коментарі (1)

22-річницю Незалежності України широко відзначили у Гостомелі. Три дні тут працював святковий ярмарок, а вечорами мешканців та гостей селища вітали концертною програмою місцеві творчі колективи, талановиті аматори та професійні майстри сцени. 
З історії відомо, що вдале географічне розташування Гостомеля, його ремісничі та сільськогосподарські традиції за старих часів (ще із XVI-го століття!) сприяли утворенню тут потужних міжнародних ярмарків. Тому за ініціативою місцевих депутатів Олега ПОПОВИЧУКА, Юрія МАРЧУКА, Сергія ЖАБЧЕНКА та за підтримки громади і усього депутатського корпусу на чолі із селищним головою Анатолієм КИРИЧЕНКОМ три роки тому тут розпочалося відродження цієї стародавньої традиції. 
Цього року на ярмарок приїхали понад 250 підприємців практично з усіх областей України. Тут можна було купити гарне дитяче взуття з Хмельниччини, смачні вінницькі ковбаси, унікальні ювелірні прикраси маріупольських майстринь, житомирські молочні продукти, запашні кримські чаї та прянощі і багато-багато іншого. А ще організатори безкоштовно пригощали усіх смачним морозивом та свіжою, виготовленою за закарпатським рецептом рибною юшкою. 
Останні д ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 968 | Дата: 2013-08-29 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

15 червня відбулось офіційне відкриття зони відпочинку на Центральному гостомельському озері. Святкування супроводжувалось традиційними урочистостями: освяченням, символічним розрізанням червоної стрічки, вітаннями і промовами представників місцевої і обласної адміністрації, концертом і, зрештою, трапезою.
Після святкування став по вулиці Леніна, оснащений провідною рекреаційною інфраструктурою, перетворився на одне з найбільш часто відвідуваних місць селища. 
На зібранні товариства рибалок, яке пройшло на початку червня в будинку культури, представники громади вирішили відкласти відкриття водоймища для вилову риби до наступного сезону. Проте і поза рибалкою гостомельчани знаходять багато цікавого у відвідуванні зони відпочинку. 
Працівники, що наглядають за порядком на березі, безпекою гостей і чистотою пляжу, розповідають: вдень до ставу приходять переважно школярі – позасмагати, пограти в м’яч, зустрітись з друзями; молодь і дорослі мешканці селища збираються надвечір – батьки приводять дітей на дитя ... Читати далі »
Категорія: Культура, спорт | Переглядів: 994 | Дата: 2013-07-03 | Рейтинг: 4.2/5 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 10 11 »
Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007Використовуються технології uCoz