Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-05-17, 09:03
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » Життя селища
Гостомель – найдавніше містечко на території сучасного Приірпіння. Точкою відліку прийнято вважати дату першої письмової згадки населеного пункту в документальних джерелах – 1494 рік; водночас, зрозуміло, що поселення існувало тут і раніше. 
14 жовтня Гостомель відзначив 519-ту річницю. Старожили розповідають, що День селища – важливе громадське свято календарного циклу, яке гостомельчани, звичайно, зустрічають навіть з більшим пієтетом, ніж Новий рік.  
Цієї осені Св. Покрови припало на понеділок, тому святкувати почали заздалегідь. 
Селищний голова А. І. Кириченко, депутати і члени Виконавчого ком ... Читати далі »
Категорія: Життя селища | Переглядів: 1152 | Дата: 2013-10-16 | Рейтинг: 4.9/7 | Коментарі (0)

ДОРОГА ГРОМАДО СЕЛИЩА ГОСТОМЕЛЬ!
Сердечно вітаю Вас з прекрасним святом – Днем народження селища!
З кожним роком Гостомель стає все кращим та розквітає. Змінюється його зовнішній вигляд, з`являються новобудови, оновлюються вулиці, зеленіють сквери і двори.
Гостомелю є, чим пишатись. По-перше, найбільше багатство селища – це його люди, – завжди привітні, інтелігентні та порядні. По-друге, справжня гордість і окраса не лише Гостомеля, а й усього Приірпіння – АНТК „Антонов”, АТ «Ветропак Гостомельский Склозавод», культурно-оздоровчий комплекс, площа Святої Покрови, парк пам’яті героїв Чорнобиля, Свято-Покровська церква, парк закоханих. Ми пишаємося минулим Гостомеля і творимо його сучасність!
Бажаю, щоб наше селище завжди було квітучим і красивим, а життя кожної сім’ї – сповнене душевного тепла, радості й достатку! Нехай Бог благословить селище і дасть його мешканцям міцне здоров’я, добробут й багато успіхів на цікавих життєвих шляхах. Нехай із кожним роком розквітає наш рідний Гостомель.
Довгих і сонячних літ гостомельчанам і Гостомелю!
 З щирою повагою, ​ ... Читати далі »
Категорія: Життя селища | Переглядів: 680 | Дата: 2013-10-14 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Доводимо до відома жителів селища, що з часу офіційного відкриття Зони відпочинку на Гостомельському Центральному озері, що знаходиться по вул. Леніна, якість води у водоймі регулярно (двічі на місяць) перевірялась компетентними спеціалістами Ірпінської міської санітарно-епідеміологічної служби Міністерства охорони здоров’я України. Показники фізико-хімічних і бактеріологічних досліджень відповідають усім встановленим державою стандартам. Бажаючі можуть ознайомитись з копіями висновків СЕС від 24, 31 липня, а також 7, 14 серпня 2013 р. Індекс ЛКП (лактопозитивної кишкової палички) – 600 одиниць на кубічний дм при допустимій нормі 5000 одиниць для водойм, призначених для купання, спорту і відпочинку населення, а також таких, що перебувають в межах населених пунктів. За довідками щодо Зони відпочинку звертайтеся за тел. 61-688, 61-772.
 З повагою, організатори Зони відпочинку.
Категорія: Життя селища | Переглядів: 670 | Дата: 2013-09-02 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На території військового містечка біля смт. Коцюбинське у Святошинському районі знесли 14 ангарів, і незабаром буде готовий детальний проект технопарку, який охрестили «силіконовою долиною». Першу чергу обіцяють запустити до 2015 року і обіцяють роботу 35 тисячам айтішників.
Технопарк починають будувати в незвичайному місці - на території військового об'єкту на кордоні Святошино та смт. Коцюбинського, де раніше розташовувалося понад 80 ангарів для зберігання боєприпасів. Але запевняють: вже вивезли небезпечні об'єкти.
«14 військових складів ми демонтували і зараз ведемо підготовку до початку будівництва інноваційного парку, - розповів нам директор із зовнішніх зв'язків Bionic Hill Дмитро Звєрєв. - Незначна частина залишків бетонних ангарів, у яких ще в 2000-х роках зберігалися артилерійські боєприпаси, перероблена у вторинний щебінь. На ділянці залишилося 68 армійських складів, вони будуть ліквідовані на наступних стадіях розвитку проекту».
Категорія: Життя селища | Переглядів: 717 | Дата: 2013-09-02 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

22 серпня автору статті стало відомо, що за заняття в тренажерному залі, розташованому в приміщенні Гостомельського будинку культури за адресою вул. Леніна, 81а, регулярно впродовж шести років незаконно знімається плата. Нагадуємо, що місцевий фітнес-клуб представляє бюджетну установу і знаходиться на балансі Гостомельської селищної ради – відтак, його відвідування мало б бути безкоштовним, як у випадку бібліотеки або загальноосвітньої школи. 
Один з колишніх візитерів тренажерного залу, випускник ЗШ №13 Богдан О., незважаючи на страх перед авторитетом тренера, виявив бажання поспілкуватись з кореспондентами. Богдан розповів, що ходив до фітнес-клубу близько дев’яти місяців, востаннє був наприкінці весни 2013 р. За тренування заплатив 750 гривень, причому заборгував ще 600 грн. за чотири місяці, про що тренер і за сумісництвом місцевий депутат Юрій Марчук при зустрічі з хлопцем не забуває нагадувати. На наше запитання про те, яким чином у фітнес-клубі здійснюється розрахунок, Богдан відповів наступне. 
«Всі знають, що за місяць треба платити 150 грн. Місяць пройшов – і підходить Юра, питає, коли заплатиш? Гроші даємо в руки йому. Ну, він не нагло питає, не вимагає; так що я, коли освоївся, навчи ... Читати далі »
Категорія: Життя селища | Переглядів: 1819 | Дата: 2013-08-31 | Рейтинг: 5.0/16 | Коментарі (8)

27 серпня о 9:00 усі бажаючі запрошуються взяти участь у відкритій процедурі зняття проб води з Центрального озера для проведення незалежних фізико-хімічних і бактеріологічних досліджень у Київській та Ірпінській СЕС. 

З повагою, організатори зони відпочинку 
Категорія: Життя селища | Переглядів: 645 | Дата: 2013-08-25 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

6 – 7 липня гостомельчани відсвяткували Івана Купала, зібравшись до зони відпочинку, що стала своєрідною окрасою селища, проте вже наступного тижня відвідувачі Центрального озера помітили у воді мертву рибу. 
Перші скарги на неприємний запах від сусідів, що живуть по вулиці Ватутіна, з’явились на сайті Селищної Ради не раніше 12 липня. За день до того водоймище обстежили інспектори КИЇВРИБОХОРОНИ. 17 липня були готові результати хімічних і біологічних аналізів (розтину риби і проб води), що показали великий вміст в окремих ділянках ставу сульфатів і хлоридів, смертельний для карпових риб і безпечний для людини. Порівнявши показники гідрохімічних досліджень, що проводились напередодні відкриття зони відпочинку з останніми аналізами, спеціалісти Державної ветеринарної та фітосанітарної служби констатують, що дані речовини могли потрапити до озера тільки двома способами, кожний з яких передбачає зловмисне втручання, - через пошкодження каналізаційних труб або вилив відповідних хімікатів.
Категорія: Життя селища | Переглядів: 2405 | Дата: 2013-07-30 | Рейтинг: 5.0/8 | Коментарі (7)

Дорогі жителі Приірпіння!
17 років тому відбулася велика історична подія: була прийнята Конституція Незалежної Української Держави. Відтоді та до сьогодення 28 червня викарбуване у календарі червоними літерами, адже – це день народження Основного Закону нашої держави.
Основний Закон дав початок новому етапу в історії України,  став ядром усієї правової системи в країні, фундаментом стабільного розвитку нашого суспільства, запорукою збереження миру і злагоди. 
Всі ми хочемо бачити Україну сильною, розвиненою, процвітаючою. Досягнення цієї благородної мети залежить від кожного з нас, від нашого прагнення повноцінно використовувати свої сили і здібності для реалізації основних положень життєво важливого Закону.
Дотримання Конституції, завзята творча праця на благо Батьківщини будуть і надалі гарантією успіху у вирішенні важливих економічних, соціальних завдань і забезпеченні гідного життя.
Нехай цей день буде для кожного повним добра і гарного настрою! Бажаю ... Читати далі »
Категорія: Життя селища | Переглядів: 664 | Дата: 2013-06-27 | Рейтинг: 3.0/2 | Коментарі (0)

22 – 23 червня 2013 р. мешканці селища зібрались на новому пляжі Центрального озера, щоб відсвяткувати Трійцю.
Захід пройшов в теплій неформальній атмосфері – без офіційних урочистостей і привітань місцевої адміністрації. Почесний громадянин селища, депутат Ірпінської міської ради Юрій Ілліч Прилипко, який взяв на себе ініціативу по розчищенню, зарибленню ставу і побудував на березі, прилеглому до провулку Калініна, зону відпочинку, організував музику. Вранці на пляж приїхали досвідчені рибалки і варили юшку з риби, виловленої у водоймищі. Цією стравою безкоштовно пригощали усіх гостомельчан, які приходили на пляж. В імпровізованих наметах можна було випити чаю і кави, соку та інших безалкогольних напоїв. 
Про святкування напередодні не було розміщено оголошень. Мешк ... Читати далі »
Категорія: Життя селища | Переглядів: 1366 | Дата: 2013-06-24 | Рейтинг: 5.0/4 | Коментарі (1)

Дорогі жителі Приірпіння!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди одного з величніших християнських свят – Трійці! Це релігійне свято є торжеством віри у Бога, доброти та духовності, воно вселяє надію на краще майбутнє, примножує прагнення жити в мирі та творити добро на рідній землі.
Цієї світлої днини свіжа зелень в наших домівках символізує оновлення світу та розквіт життєвих сил. Людські серця наповнюються добром, любов'ю, щирістю і всепрощенням, а ми намагаємося дарувати увагу та душевне тепло всім, хто поряд.
Нехай це свято надихає всіх вас на добрі справи, дарує кожному сімейний затишок і добробут, несе щастя і впевненість у майбутньому. 
Знаю, що завдяки непохитній та глибокій вірі наш народ неодмінно подолає усі труднощі та незгоди і здобуде щастя у рідній державі. Адже Свято Трійці додає всім нам сил жити, боротися зі злом, бути впевненими, що віра і правда творять дива. Якщо у цей день кожен з нас зробить бодай одну добру справу чи скаже хоч би одне тепле ... Читати далі »
Категорія: Життя селища | Переглядів: 675 | Дата: 2013-06-22 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 36 37 »
Форма входу

Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007Використовуються технології uCoz