Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСб, 2024-04-27, 02:14
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » Освіта, наука

9 жовтня в актовій залі нашої школи відбулася зустріч з бійцями 72-ої бригади Андрієм та Юрою,які стали,на жаль,не лише свідками,а й учасниками по-справжньому жахливих подій у зоні АТО і навіть були у полоні. Стоячи та оплесками зустріли старшокласники гостей. Багато питань накопичилося у дітей, відповіді на які хотіли почути від справжніх героїв. Довго не хотіли відпускати учні гостей, та мусили. Напам’ять подарували власноруч розмальовані фляги,  вручили листи , малюнки та невелички подарунки для хлопців у військовому шпиталі.

 

 

Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 743 | Дата: 2014-10-14 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

 Учні Ірпінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 приєдналися до Всеукраїнської акції «Голуби Миру для В.Путіна від дітей України».  Організатори акції ГО «Центр духовного, культурного та ділового розвитку Приірпіння» прагнуть зібрати 1000000 птахів-посланців ,в яких діти висловлюють своє прохання та побажання В.Путіну про зупинення вторгнення та проведення військових дій у нашій державі. На завершенні акції «Голуби Миру» будуть передані до посольства Росії. Планується передати не менше одного мільйона «Голубів Миру»..
Кінцева мета: встановити Мир в Україні .Від учнів нашої школи зібрано 500 таких побажань.

... Читати далі »

Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 819 | Дата: 2014-10-10 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Депутат Київської обласної ради Наталя Семко та її помічники встигли 30 травня побувати на святі останнього дзвоника одразу у восьми школах свого округу. Окрім приємних побажань перед канікулами учні отримали й цінні подарунки.

Наталя Семко із помічниками відвідала школи селищ Ворзель, Гостомель та Коцюбинське, де розділила приязну та дружню атмосферу цього теплого свята разом із селищними головами  Олександром Венгриком, Анатолієм Кириченко, Вадимом Садовським, їхніми заступниками та іншими гостями. Привітали учнів та випускників грамотами та подарунками.
Хотілось би відмітити, що цього річ шкільні лінійки  майоріли ніби безкраї поля українського степу, адже більшість школярів, педагогів, гостей свята були як ніколи вбрані у святкові вишиванки, зачіски дівчат прикрашали віночки та стрічки. Це стало своєрідним символом патріотичності та незламності української нації.  Сердечну подяку висловлюємо педагогам за їх патріотичне виховання, творчу працю, терпіння і віру в здібності і таланти вихованців, за знання, досвід і людське тепло, які вони безкорисливо передають молодим поколінням.

Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 727 | Дата: 2014-06-06 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

У Центральному державному історичному архіві України в м. Києві зберігається примірник «Устава общества благоустройства поселка Ирпень» [ЦДІАК: ф. 442, оп. 636, спр. 647 ч. 3; 267 арк. – 271 арк. зв.] Документ дозволяє скласти уявлення про громадську і побутову культуру населеного пункту на початку ХХ ст.
Ірпінське товариство було зареєстроване 23 серпня 1906 р. на підставі Тимчасових правил 4 березня 1906 р., що регулювали активність об’єднань і спілок. 
У повторній редакції Статуту сформульовано завдання: «приведение поселка въ возможно лучшее состояние по благоустройству». 
Поле діяльності Товариства охоплювало територію, розташовану обабіч полотна Києво-Ковельської залізниці біля роз`їзду Ірпінь, разом із заселеними і нововідведеними під забудову ділянками. 
До Товариства приймалися особи, що володіли нерухомістю на правах власності, оренди, найму, або мали комерційні підприємства, пов`язані з інтересами населення. При цьому в число членів не допускалися: «а) несовершеннолетние, б) учащиеся въ низшихъ и среднихъ учебныхъ заведенияхъ, в) подвергшиеся ограничению правъ по суду и состо ... Читати далі »

Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 904 | Дата: 2014-05-10 | Рейтинг: 5.0/5 | Коментарі (0)

Наркоманія – це чума ХХІ століття. Кількість наркоманів дедалі збільшується. Зараз в Україні зареєстровано 540 тисяч наркозалежних офіційно. Цю цифру можна помножити на 10 і отримати приблизне число наркозалежних в нашій країні. За статистикою МОЗ, 25,4% школярів віком 15 років і більше мають досвід вживання наркотичних речовин. Дивлячись на ці показники, Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді не можуть залишатися байдужими, тому проводять ряд профілактичний бесід, лекцій у шкільних навчальних закладів. В Ірпінському регіоні, фахівці із соціальної роботи проводять по школам профілактичні заходи щодо формування навичок здорового способу життя. Для проведення лекцій в загальноосвітніх навчальних закладів №13 та №14 на тему «Наркоманія – чума ХХІ століття», був запрошений директор реабілітаційного центру «Life» Турчан Антон Віталійович, який розповів учням про причини та наслідки вживання наркотичних речовин. Він наголосив, що наркоманія – це хвороба почуттів, особистості, душі. Її не вилікувати таблетками і уколами. Це захворювання потребує медикаментозного лікування лише на початковій стадії виздоровлення, коли потрібно, виводити людину з абстиненції (ломки), а далі повинні працювати пс ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 905 | Дата: 2014-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Адміністрації шкіл селища Гостомель повідомляють, що з 03 березня 2014 року тимчасово припиняється харчування дітей, які мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС.
Харчування учнів 1-4 класів, які не мають статус потерпілих та дітей-сиріт буде здійснюватись в повному обсязі.
Також організоване харчування по талонах, вартість талону: сніданок - 5 грн., обід - 8 грн.

Мінсоцполітики інформує, що починаючи з 3 березня 2014 року призупинено гаряче харчування потерпілих дітей у 12 областях, які розташовані на радіоактивно забруднених територіях.
Таким харчуванням Мінсоцполітики забезпечує 233 тисячі дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи.
У січні та лютому 2014 року харчування здійснювалося на підставі пролонгації відповідних договорів, укладених у 2013 році.
Для харчування цих дітей з березня поточного року Мінсоцполітики було проведено процедуру закупівлі зазначених послуг. Однак, Тендерним комітетом Мінсоцполітики відмінено торги відповідно до пункту 2 статті 30 Закону України «Про здійс ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 797 | Дата: 2014-03-01 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

 Герої всі, хто був в Афгані,
Живі й полеглі…Біль і рани…

         25  років минуло з того часу, як офіційно були виведені радянські   війська з Афганістану, а у воїнів-афганців і досі болять рани, і досі лунають вибухи гранат та кулеметні черги,  ніби  все це було тільки  вчора. Молоде покоління мало що знає про війну в Афганістані. Хіба що з екранів телевізора чують про те, як воювали молоді юнаки в чужій країні за чужі інтереси. 
Напередодні  пам’ятної дати  11 лютого 2014 року до Центру творчості дітей та юнацтва м. Ірпеня запросили воїна -  інтернаціоналіста Цитроша Віктора Миколайовича. На зустріч з Віктором Миколайовичем до актової зали завітали керівники гуртків зі своїми вихованцями, батьки, адміністрація закладу. 
Віктор Миколайович талановита і творча людина. Він підготував для дітей  фільм про Афганістан з документальними кадрами та власними фото з однополчанами.  Чоловік всі свої спогади  про війну висловив у власних піснях, в яких відчувалися біль та туга за загиблими товаришами. Виконував їх під гітару. І ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 778 | Дата: 2014-02-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У результаті опозиційного руху, який охопив Російську імперію на початку ХХ ст., було прийнято маніфест 17 жовтня 1905 р. – даровану конституцію, що гарантувала недоторканість особистості, свободу слова, совісті, спілок і зібрань.
Оголошення Маніфесту на місцях супроводжувалося антимонархічними виступами і єврейськими погромами. 
18 жовтня у Києві мітингувальники на чолі з помічником присяжного повіреного Ратнером і залізничником Шліхтером захопили приміщення Думи, вимагаючи звільнення політичних арештантів. Учасники демонстрації розірвали імператорські портрети у залі засідань і поламали царські вензелі, укріплені на фасаді будинку з нагоди святкової ілюмінації.
Інший натовп увірвався до Миколаївського парку: революціонери нама ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1130 | Дата: 2014-02-19 | Рейтинг: 5.0/4 | Коментарі (0)

У Центральному державному історичному архіві України в м. Києві зберігаються матеріали офіційного діловодства, що становлять інтерес для історії Гостомельського склозаводу.
Прохання Шами Гавриловича Гібермана надати дозвіл на відкриття заводу датоване 18 жовтня 1912 р., подане на ім'я старшого фабричного інспектора Київської губернії, отримало вхідний #1083 [ЦДІАК: ф. 574, оп. 1, спр. 1553; 177 арк.]
У документі йдеться: "...предполагая открыть в м. Гостомеле стеклянный завод и представляя на обороте сего подробные сведения о нем, имею честь покорнейше просить <...> о выдаче мне соответствующего разрешения..." 
На нижній маргіналії дописувач вказав зворотну адресу і відомості про станову приналежність. Шама Гаврилович був ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1435 | Дата: 2014-01-25 | Рейтинг: 5.0/5 | Коментарі (0)

24 січня в місті Ірпені відбувся міський етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року»
Основні завдання конкурсу: виявити талановитих вчителів; сприяти вдосконаленню фахової майстерності; стимулювати творче самовдосконалення вчителів; популяризувати педагогічний досвід найкращих вчителів Приірпіння. Водночас конкурс можна розглядати як індикатор, що вказує на стан, рівень і якість освіти в Приірпінні загалом.
Усього в заключному турі Конкурсу серед учителів середньої й старшої ланки взяли участь 5 учасників шкіл: №14 - учитель англійської мови, №13 - учитель англійської мови, НВО «Освіта» - учитель української мови та літератури, ЗШ №18 – учитель фізичної культури, №17 - учитель англійської мови.
  Конкурс проводився в ІІІ етапи й оцінювався в такому порядку:
< ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 807 | Дата: 2014-01-25 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 11 12 »
Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007Використовуються технології uCoz