Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПн, 2024-05-06, 17:42
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » Освіта, наука
Усі, хто цікавиться історією рідного краю, зокрема селища Гостомель, міста Ірпінь, сел Мостище і Романівка, хоче дізнатись більше про те, ким були їх прадіди і далекі предки, зможуть познайомитись з документальними першоджерелами. В Центральному державному історичному архіві України в м. Києві, Державному архіві Київської області, Центральному державному архіві вищих органів влади і управління України, Центральному державному кінофотофоноархіві ім. Г. С. Пшеничного ведуться роботи по виявленню матеріалів, пов’язаних з історією регіону. Копії документів невдовзі будуть передані до краєзнавчого музею селища Гостомель при Ірпінській ЗШ І-ІІІ ступенів №13 та Ірпінського історико-краєзнавчого музею. На нашому сайті регулярно публікуватимуться оглядові статті за найбільш цікавими справами (так, вже наступного тижня вийде розвідка про поширені види тяжких злочинів і надзвичайних ситуацій в Київській губернії на початку ХІХ ст., написана за матеріалами фонду Київського воєнного губернатора). 
Це унікальне починання втілене в життя за підтримки голови Гостомельської селищної ради Анатолія Івановича Кириченка та почесного жителя с ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1900 | Дата: 2013-03-05 | Рейтинг: 5.0/6 | Коментарі (2)

9 лютого наша школа №13 гостинно відкрила свої двері для своїх улюблених випускників, адже традиційно на початку лютого  відбувається щорічна зустріч випускників. Зворушливою та радісною стала ця зустріч для всіх випускників, які не бачилися по 10 років.  Особливо важливою стала ця зустріч для ювілярів нашої школи- випускників 1963 року, які закінчили школу 50 років тому. Дехто з них вперше за півстоліття зустрів своїх однокласників!. Ділилися своїми спогадами про шкільні роки і  випускники 1973, 1983, 1993, 2003 років випусків. Згадували своїх учителів , розповідали цікаві пригоди, які траплялися у стінах рідної школи та висловлювали слова вдячності своїм наставникам, які впродовж багатьох років були справжніми порадн ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1321 | Дата: 2013-02-12 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (1)

ОГОЛОШЕННЯ
ТРАДИЦІЙНА ЗУСТРІЧ ВИПУСКНИКІВ ЗШ №13 1953, 1963,1973, 1983, 1993,2003  РОКІВ
  ВІДБУДЕТЬСЯ  09 ЛЮТОГО  В ПРИМІЩЕННІ АКТОВОЇ ЗАЛИ ШКОЛИ №13
ПОЧАТОК УРОЧИСТОЇ ЧАСТИНИ О 14.00 ГОД.
РЕЄСТРАЦІЯ ВИПУСКНИКІВ 13.30-13.55
Тел. для зв’язку :
1973р.-Рашковська Світлана(3-22-37 або Цибко Н.Й. - 0671040994)
1983р.-Вознюк В.В.(0502900831)
1993р.-Бебко(Товстенко)Т.В.(0965391419)
Тел.школи-3-28-00
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1112 | Дата: 2013-01-22 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

18 січня на базі Ірпінської загальноосвітньої школи І-ІІІступенів №5 відбувся міський етап Всекураїнського конкурсу «Вчитель року -2013». Представником від загальноосвітньої школи №13 була  вчитель початкових класів Будинська Людмила Василівна, яка і стала переможцем конкурсу.
   Людмила Василівна вже не вперше  здобуває перемогу,приймаючи участь у фахових конкурсах:
- 2010 рік- переможець міського етапу конкурсу «Класний керівник року».;  
- 2011 рік  - лауреат обласного етапу конкурсу «Класний керівник -2011» .
  Будь-який конкурс - це тривога, хвилювання і безсонні ночі, але Ви знову підтвердили високий статус вчителя. І ми хочемо від усієї душі привітати, кращого з кращих, з перемогою на цьому престижному конкурсі й побажати по ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1254 | Дата: 2013-01-22 | Рейтинг: 5.0/4 | Коментарі (0)

Уряд повернув профілактичні медичні огляди учнів у навчальні заклади. Відповідну постанову, якою внесено зміни до пункту 4 Порядку здійснення медичного обстеження учнів загальноосвітніх навчальних закладів, Кабінет Міністрів прийняв 14 січня 2013 року.
Згідно з документом, обов'язкові медичні профілактичні огляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів проводитимуться щороку медичними працівниками у загальноосвітніх навчальних закладах.
За словами Міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, проведення медичних оглядів саме у школах підтримують батьки, зокрема за таке рішення висловилися понад 84% з них під час проведення нещодавно «загальноукраїнських батьківських інтернет-зборів».
До того ж на сьогодні, на жаль, існує проблема, що деякі безвідповідальні батьки легковажать здоров'ям дітей, ігнорують відвідання лікаря з метою профілактичного огляду дитини або ж отримують формальні довідки.
Натомість у школах медобстеженням будуть охоплені всі діти. Це дасть змогу вчасно виявляти захворювання чи ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1145 | Дата: 2013-01-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Екологічне виховання людини слід починати змалечку, як стверджують науковці. Дітям слід роз’яснювати, що збережена природа сьогодні – це запорука якісного життя завтра, це турбота про тих, хто нам дорогий. Дуже приємно, що активно сприяє такому поширенню знань, і вже вкотре ініціює такі екологічні заходи депутат Київської обласної ради Наталя Семко та Екологічна компанія «Рада», що є флагманом по роздільному збиранню відходів не лише на Приірпінні, а й на теренах Київщини. У співпраці з міською владою «Рада» вже не один рік впроваджує новітні технології у сфері збору, вивозу та переробки твердих побутових відходів, проводить систематичну агітаційну роботу.
Цього разу захід, присвячений охороні довкілля, проводився у Бучанському ДНЗ «Берізка» за адресою вул. Кірова, 13. Помічнику Наталії Григорівни, Вікторії Господарчук допомагали провести заняття завідуюча садочком, Людмила Драчевська, музичний керівник садочку – Наталія Кирик, вихователі Олександра Драгусевич та Тетяна Гаткова, а також методист Людмила Руда. Заняття проводилось у ігровій формі, і на них малечі показували, як необхідно сортувати побутові відходи – папір, скло ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1623 | Дата: 2012-12-12 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Екологічне виховання людини слід починати змалечку, як стверджують науковці. Діти люблять помічати прекрасне та незвичне навколо себе, вчаться спостерігати, милуватись природою, посильно охороняти природу, не шкодити їй, робити довкілля чистішим. Дуже приємно, що сприяє цьому і вже вкотре ініціює екологічні заходи на Приірпінні депутат Київської обласної ради Наталя Григорівна Семко.
Так, нещодавно у Дошкільному навчальному закладі «Первоцвіт», що у селищі Гостомель, за сприяння Наталі Григорівни, пройшли захоплюючі екологічні заняття для малечі.
Заняття проводилось у ігровій формі, і на них помічник Наталі Семко, Вікторія Господарчук, показувала малечі, як необхідно сортувати побутові відходи, щоб зберегти природу. Допомагали їй у цьому завідуюча садочку Наталія Петриченко, музичний керівник Світлана Плотко, вихователі Наталія Ревук, Наталія Клим та вихователь Юлія Комаренко, яка була ведучою захоплюючого з ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1886 | Дата: 2012-11-30 | Рейтинг: 5.0/3 | Коментарі (0)

У народі кажуть: «Весна красна квітами, а осінь — плодами». Усі ми цінуємо осінь за щедрі врожаї, якими вона нас пригощає. Та не кожен з нас усвідомлює, скільки потрібно докласти зусиль, щоб мати гарний результат, і що кожен результат буде лише тоді, коли плідно попрацюєш…
Приємний та неочікуваний подарунок зробив для наших теперішніх та майбутніх школярів депутат Ірпінської міської ради Прилипко Юрій Ілліч! Він подарував Ірпінській школі №13 - 60 саджанців фруктових дерев! З неабиякою радістю прийняли ми цей дарунок, адже користь від нього очевидна: і гарне та затишне шкільне подвір’я, і плоди, які принесуть задоволення всім, хто їх коштуватиме. Та головне-це згуртованість учнів однією спільною ідеєю та працею,  розуміння того, що результат буде лише від кропіткої та наполегливої праці на спільний результат.
 Облаштувати наше подвір’я допомагали учні 11-А класу разом із класним керівником Захлюпаною Н.П., учні 11-Б класу (класний керівник Чернюк М.І.), учні 10-А класу (класний керівник Турбаєва Т.М.), учні 10-Б класу (класний керівник Конюшок Н.М.), учні 8-Б класу( класний кер ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1800 | Дата: 2012-11-21 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

У Дошкільному навчальному закладі №18, «Ластівка», що у селищі Коцюбинське, пройшли захоплюючі екологічні заняття для малечі. Дуже приємно, що ініціює такі екологічні акції та систематично підтримує екологічну просвітницьку роботу серед дітей та молоді депутат Київської обласної ради Наталя Григорівна Семко.
Заняття проводилось у ігровій формі, і на них помічник Наталі Семко, Вікторія Господарчук, показувала малечі, як необхідно сортувати побутові відходи, щоб зберегти природу. Допомагали їй у цьому завідуюча дитячого закладу, Тетяна Рахімова, музичний керівник закладу, Наталія Кирик та інструктор з фізичного виховання, Наталія Стоянова. Не дивлячись на юний вік радісної щебетливої дітвори, заняття було цікавим та пізнавальним для кожного маленького учасника.
Завдяки заходу, дітвора зрозуміла, що саме у такий спосіб пластмаса, макулатура, склобій, метали та ін., не засмічують навколишнє середовище, а через  систему роздільного збору потрапляють на переробку. 
Кожен учасник гри отримав цікаві подару ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1392 | Дата: 2012-11-19 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Це свято скромних, але достойних людей, свято добра, мудрості та любові. Цей день був і залишиться назавжди для кожного учителя, викладача, сивочолого ветерана педагогічної праці радісним та всенародним святом.
5 жовтня на Приірпінні відбулись урочистості з нагоди свята. О 15:00 у Будинку культури селища Гостомель відзначили та поздоровили освітян селища.
На захід прийшли понад  200 працівників освіти, а саме педагоги та вчителі ЗОШ № 13, 14, 15 та 16, вихователі  ДНЗ «Веселка» та «Первоцвіт», освітяни Гостомельського Центру творчості дітей та юнацтва, а також працівники-ветерани педагогічної праці.
Привітати освітян не тільки теплими словами, але й грамотами та подарунками прийшли Народний депутат України, Петро Мель ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 968 | Дата: 2012-10-11 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 11 12 »
Форма входу

Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007Використовуються технології uCoz