Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-26, 00:23
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » Освіта, наука
Ірпінська ЗОШ I-III ступенів №13 нагороджена Золотою медаллю другої Міжнародної виставки "Сучасні навчальні заклади – 2011” в номінації "Упровадження у навчально-виховний процес середнього освітнього закладу інноваційних педагогічних технологій”
02 березня 2011 року в Київському Палаці дітей та юнацтва (м. Арсенальна) відбулося урочисте відкриття другої Міжнародної виставки "Сучасні навчальні заклади – 2011” за участі міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника та президента Національної академії педагогічних наук України Василя Кременя, народного депутата України, президент Малої академії наук Станіслава Довгого, керівників навчальних закладів України, регіональних органів управлінь освіти і науки, підприємств, фірм, видавництв та представники засобів масової інформації.
Виставка має на меті презентувати досягнення національної системи освіти, представити творчі здобутки в інноваційній модернізації освітньої галузі тощо.
На виставці було представлено  735 кращих освітніх закладів та виробників продукції для освіти з 27 регіонів України, Р ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 759 | Дата: 2011-03-02 | Рейтинг: 5.0/3 | Коментарі (0)

2 березня 2011 року о 12:30 у Київському Палаці дітей та юнацтва (вул. І. Мазепи,13) відбудеться урочисте відкриття Другої Міжнародної виставки "СУЧАСНІ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ - 2011”. Виставку відкриють Міністр освіти і науки, молоді та спорту України  Д.В.Табачник, президент Національної академії педагогічних наук України В.Г.Кремень. 
Виставка працює: 2-3 березня 2011 року – 10.00 – 18.00, 4 березня – 10.00 – 15.00.
Організатори виставки: Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія педагогічних наук України, компанія «Виставковий Світ».
Відповідно до Указу Президента «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні»  2011 рік оголошено Роком освіти та  інформаційного суспільства. Виставка презентує в широкому спектрі досягнення національної системи освіти, представляє творчі здобутки педагогічних колективів і наукових установ в інноваційній модернізації галузі освіти, досвід інтеграції до міжнародного освітнього простору, практику співпраці із зарубіжними навчальними закладами.
< ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 652 | Дата: 2011-02-28 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Це свято стосується всіх. Усі ми навчалися в школі, складали випускні іспити, в усіх залишилися шкільні друзі й бажання зустрітися. Зустріч з однокласниками, з учителями — це не просто зустріч, а свого роду екзамен — чого я вже досяг у житті, ким став, як почуваюся. 
Зустріч із шкільним минулим – це завжди свято, оскільки є можливість пригадати добрих друзів, цікаві уроки, веселі перерви, поїздки у колгосп "на картошку” та на екскурсії разом із класом, є час подякувати мудрим вчителям за правильні поради. 
Чим далі від нас шкільні роки, тим теплішими і ціннішими стають спогади про школу. І так прекрасно, що існує давня традиція — щороку на початку лютого збирати випускників різних років на вечір зустрічі у стінах рідної школи.
У Ірпінській ЗОШ I-III ступенів №13 ось уже багато років не поруш ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 3367 | Дата: 2011-02-07 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Книга – це невичерпне джерело знань, надбаних людством протягом багатьох років. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. Книга – це один з головних засобів навчання.
Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотекар допомагає педагогам залучати учнів школи до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотекарі приділяють велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними.  
   Тому на  екскурсію до селищної бібліотеки 27 січня 2011 року пішли учні Ірпінської ЗОШ I-III ступенів №13.
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1263 | Дата: 2011-02-01 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

22 січня 2011 року в Гостомелі в школі №13 був проведений ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (технічні та обслуговуючі види праці). Учасниками олімпіади були учні 36-ти районів і міст Київської області, всього 144 учасники.
О 10.00 в актовому залі школи відбулося урочисте відкриття олімпіади.
Зі словом вітання до учасників олімпіади звернулися начальник відділу освіти Ірпінської міської ради Василь Іванович Туташинський, проректор КОІПОПК, кандидат педагогічних наук Евгенія Миколаївна Бачинська. Всім присутнім успіхів та гарного настрою  бажали лауреат багатьох Всеукраїнських міжнародних конкурсів, лауреат I премії Міжнародного конкурсу "Орфей в Італії” Ліза Дорошенко, переможець Ірпінського міського музичного конкурсу "Калиновий дзвін” Владислав Чернявський,  лауреат I премії обасного кон ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 2030 | Дата: 2011-01-25 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Свято-Покровська церква своєю назвою нагадує, що Гостомель був козацьким сотенним містечком. Адже запорозькі козаки вважали святу Покрову своєю покровителькою. На Запорозькій Січі була церква святої Покрови(1).
Очевидно, церква тут була й раніше. Ще в 1614 році польський король Сигізмунд III надав Гостомелю магдебурзьке право(2). Отже, це було чимале містечко. І, звичайно ж, у ньому повинна була бути церква. Але вперше про неї згадується в історичних джерелах, другої половини XVIII століття, коли Гостомель належав до володінь фастівського полковника Семена Палія. Коштом останнього та його козаків у Гостомельсько-му замку було споруджено церкву(3)
У 1770 році на її місці було побудовано уніатську церкву (4). У першій половині XVIII століття священиком був Андрій Михалевич, з 1751-го — його зять, шляхетний Яц Ганицький, а з 1777 року — Іоанн Миласевич. Усі троє поховані біля церкви. На могилі Іоанна Миласевича його син, який у 1797-му був київським цивільним губернатором, установив чавунний пам'ятник(5). Церква перейшла з унії до, п ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1788 | Дата: 2011-01-08 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

 З 1860 року в гостомельській Покровській парафії діяла церковнопарафіяльна школа  -  спільною для жителів Гостомеля і Яблуньки - тогочасного присілка Гостомеля. Цю школу відкрив 14 листопада 1860 року настоятель парафії, гостомельський священик о. Миронович Михаїл Михайлович. Фундатор і перший завідувач школою служив у Покровському храмі Гостомеля з 1833 року і мав кілька нагород. В 1862 році о. Михаїла замінив о. Власов Євфімій Іоаннович, який завідував школою сім років став використовувати послуги світських вчителів, котрі навчали дітей з Гостомеля, Яблуньки, Блиставиці, Озер. Станом на 1875 рік в першому класі навчалося 36 хлопчиків і 8 дівчаток.
В 1869 році завідувати гостомельсько-яблуньською школою був призначений о. Шеломов Михаїл Никанорович, що мав семінарську освіту і певний час працював викладачем Уманського духовного училища. За сумлінне виконання пастирських та педагогічних обов'язків о. Михаїл був нагороджений набедреником, скуфією та камилавкою. В часи його наставництва в школі почала викладати випускниця Київського університету імені святого Володимира Сьомацька Єпістимія Марківна. 
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 784 | Дата: 2010-11-11 | Рейтинг: 4.0/4 | Коментарі (0)

Недарма кажуть, що пісня – це душа народу. Пісня - наша співрозмовниця і чутлива порадниця. Ось як співає у "Пісні про пісню” Тарас Петриненко:
…Зорепадом летять роки
У майбутнії віки.
Серед радощів і біди
З нами пісня назавжди.
Тільки пісня поміж тисяч мрій
Поведе до майбуття.
Пісня - матір щастя і надій.
Без пісень нема життя.
З 18 по 23 вересня 2010 року під патронатом Генерального Секретаря Ради Європи пана Тері Дейвіса в Лідо ді Йезоло, популярному курорті італійської Рів’єри проходив III-ій Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-карнавал "Орфей в Італії”.
В рамках фестивалю-карнавалу проводилися конкурси в наступних номінаціях:
- конкурс для солістів – виконавців популярної пісні;
- конкурс для вокальних колективів – виконавців популярної пісні;
- конкурс для танцювальних колективів;
- конкурс для духових оркестрів;
- конкурс для хорових колективів (однородні та змішані хори).
Велика честь представляти Україну на фестивалі-карнавалі випала учениці 8-В класу нашої школи №13 Дорошенко Єлизаветі. Вона змагалася в двох номінаціях:
- у конкурсі для вокальних колективів – виконавців популярної пісні у складі групи "Lucky Girls”, де Єлиза ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 825 | Дата: 2010-10-03 | Рейтинг: 5.0/3 | Коментарі (0)

Вчитель виконує надважливу місію у суспільстві. Його покликання вимагає наполегливості, духовної рівноваги, постійного творчого горіння. Народна мудрість каже, що справжній вчитель — не той, хто намагається повчати нас, а той, у кого ми вчимося.
В селищі Гостомель багато саме таких освітян, котрі завжди обдаровують своїх вихованців енергією добра і людяності.
Вшановуючи працю освітян, 01 жовтня, напередодні Дня працівника освіти, в Гостомельському будинку культури, відбувся святковий концерт. 
Зі вступним словом до освітян звернувся Гостомельський селищний голова Анатолій Іванович Кириченко. Він сказав, що місією влади є створення всіх умов, щоб учитель мав можливість втілювати в життя програму навчання школярів і для селищної ради підтримка і опіка місцевої освіти є першочерговою справою. У свою чергу, відзначив А.І. Кириченко, освітянам Гостомеля вдалося примножити свій потенціал, зберегти найкраще з напрацьованого, додавши нові технології та Інтернет. Перед працівниками освіти також виступили директори дошкільних навчальних закладів освіти та директори загальноосвітніх шкіл селища, головний лікар Гостомельської поліклініки Мельник Борис Володимирович та генеральний директор МПП "Р ... Читати далі »
Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 844 | Дата: 2010-10-03 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Шановні освітяни!
Щиро вітаємо Вас з професійним святом! Висловлюємо Вам сердечну вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей і рідного краю.
Ваші серця завжди наповнені співчуттям, добротою і милою приємністю.
Цими чудовими якостями Ви щедро ділитесь з дітьми. Вам вірять, Вас люблять і шанують. Ви здійснюєте зв’язок часів, продовжуючись у своїх учнях.
Бажаємо Вам, дорогі вчителі, відчуття повноти і неповторності життя, здоров’я, невичерпних творчих сил, натхнення, щастя і довгої людської пам’яті.
Хай завжди щедрою на сходи буде освітянська нива, а в усіх Ваших починаннях будуть супутниками успіх і удача! 
Бажаємо, добробуту, миру злагоди, творчих злетів, нових ідей, натхнення у вашій нелегкій, але дуже важливій праці.
Нехай оминають вас життєві негаразди! Добра і щедрих подарунків долі!

Категорія: Освіта, наука | Переглядів: 1037 | Дата: 2010-10-03 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 »
Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007Використовуються технології uCoz