Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSСб, 2024-04-20, 15:58
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » Послуги населенню
На виконання Постанов Кабінету Міністрів України, наказу Державної санітарно-епідеміологічної служби України, на території Київської області створено 14 територіальних (міських, районних, міжрайонних) управлінь Державної санітарно-епідеміологічної служби України. Зазначені територіальні управління підпорядковані Головному управлінню Держсанепідслужби у Київській області.
Крім цього, на базі ДЗ «Київська облСЕС МОЗ» створено Державну установу «Київський обласний лабораторний Центр Держсанепідслужби» (директор Майборода Валерій Володимирович) з метою забезпечення лабораторних та інструментальних досліджень і випробувань у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення. У підпорядкуванні Центру перебуватимуть відокремлені структурні підрозділи (відділи) у районах (містах) області, які функціонуватимуть при управліннях Держсанепідслужби.
Спеціалісти та фахівці Держсанепідслужби і лабораторних підрозділів (мікробіологічних лабораторій) будуть працювати у кожному районі області з метою забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення, ор ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1356 | Дата: 2013-01-28 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

 Декларацію про майновий стан та доходи громадян за 2012 рік можна відправити «електронкою»
З 1 січня 2013 року, відповідно до Податкового кодексу України, розпочато кампанію декларування доходів, отриманих за 2012 рік. Для зручності й покращення обслуговування підприємців та громадян Державною податковою службою України запроваджено сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дозволяє заповнити декларацію на веб-порталі Державної податкової служби України (http://sts.gov.ua).

Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1096 | Дата: 2013-01-22 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

З 1 січня 2013 року вводиться новий податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Запровадження такого податку в Україні – це певний крок до справедливого оподаткування. 
Нагадаємо, платниками податку на нерухоме майно є власники об’єктів житлової нерухомості фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти. Податком на нерухоме майно обкладатиметься житлова площа об’єкта житлової нерухомості.
Законодавцем передбачено деякі пільги із сплати податку на нерухоме майно. Так, база оподаткування об’єкта житлової нерухомості, що перебуває у власності  фізичної особи – платника податку, зменшується:
для квартири - на 120 кв. метрів;
для житлового будинку – на 250 кв.метрів.
Таке зменшення надаватиметься один раз за базовий податковий (звітний) період - календарний рік і застосовуватиметься до об'єкта житлової нерухомості, у якій фізична особа - платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або за вибором такого платника до будь-якого іншого об'єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності.
Cтавки податку встановлюються  сільською, селищною або міською радою за 1 кв. метр житлової площі об’єкта житлової нерухомості у таких розмірах:
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1649 | Дата: 2012-12-12 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА
щодо Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов   (далі- Порядок)
 Даний порядок затверджений Постановою Кабінету Міністрів України №343 від 25.04.2012р. (із змінами та доповненнями) визначає механізм здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, шляхом відшкодування частини процентів за кредитами, отриманими на будівництво (реконструкцію) чи придбання в об’єктах незавершеного будівництва або не реалізованого замовниками (управителями) в об’єктах, прийнятих в експлуатацію після 2007 року житла.
Перелік об’єктів незавершеного будівництва, в яких можливо придбати житло, (крім індивідуальних житлових будинків, замовниками будівництва яких є позичальники), визначається міжвідомчою комісією, утвореною відповідно до Порядку забезпечення громадян доступним житлом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2009р. за № 140. При цьому, остаточне рішення про надання позичальнику кредиту на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла в об’єкті приймає банк відповідно до своїх внутрішніх правил. Право власності на житло в об’єктах, прийнятих в експлуатацію пі ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1038 | Дата: 2012-09-26 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Відбувся сеанс "гарячої лінії” з питань оподаткування доходів, отриманих фізичними особами-підприємцями
У серпні 2012р. відбувся черговий сеанс "гарячої лінії" з заступником начальника Ірпінської об’єднаної державної податкової інспекції Київської області ДПС Ступак Людмилою Володимирівною з питань оподаткування доходів, отриманих фізичними особами-підприємцями.
Пропонуємо увазі читачів відповіді, які були надані на питання, що надійшли під час проведення чергового зв'язку із платниками податків.
ЗАПИТАННЯ: Чи потрібно сплачувати водний збір і подавати декларацію, підприємцю-єдинику? Вид діяльності- перукарські послуги, перукарню відкрито в орендованому приміщенні. 
ВІДПОВІДЬ: Положеннями п.п. 324.4.1 п. 324.4 ст. 324 ПКУ визначено, що збір не справляється за воду, яка використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які знаходяться на даній території в той чи інший період часу, незалежно від характеру і тривалості проживання, в межах їх житлового фонду та присадибних ділянок). 
У редакції ПКУ з 01.07.2012 р. не є платниками збору водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які знаходяться на даній терит ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1294 | Дата: 2012-09-12 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Верхова Рада України 24 квітня цього року прийняла Закон України за № 4661 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо впорядкування податкового декларування» (далі — Закон № 4661). 
У 2012 році склалася законодавча колізія, коли визначені у Законі України «Про засади запобігання і протидії корупції» особи (не тільки високопосадовці, депутати всіх рівнів та державні службовці, а й всі працівники бюджетних та комунальних закладів — звичайні вчителі, лікарі, працівники культури, комунальних служб тощо) зобов’язані подавати одночасно дві декларації — одну про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру (встановлену Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції») та незалежно від розміру одержаних доходів ще й другу — податкову декларацію, а саме: додаток 7 (відповідно до норм розділу ІV «Податок на доходи фізичних осіб» Податкового кодексу України). При цьому в цих двох деклараціях мають бути зазначені ті ж самі показники щодо доходів, витрат та майнового стану декларанта. 
Законом № 4661 скасовується додаток 7 до податкової декларації про майно, доходи, видатки і зобов’язання фінансового характеру, що подається до податкових органів фізичними особами, які також подають за місцем роботи аналогічну декларацію згідно із Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» (зміни до ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1626 | Дата: 2012-05-16 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Шановні громадяни!
Завершується кампанія декларування доходів громадян  за 2011рік!
Останній день подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи для громадян,  які зобов’язані подати декларацію - 3 травня 2012 року.
ПРИЙОМ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ  проводиться за адресою:  м.Ірпінь, вул.Шевченка, 2-а, кім. 103, 104.
29- 30 квітня, 01-03 травня з 9.00 до 15.00
                                                                                              Ірпінська ОДПІ Київської області ДПС
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1540 | Дата: 2012-04-27 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Ірпінська ОДПІ Київської області ДПС  повідомляє, що якщо державний акт на право власності на земельну ділянку оформлено на фізичну особу — підприємця — платника єдиного податку для здійснення ним підприємницької діяльності, то така особа звільняється від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з земельного податку, якщо використовує цю ділянку особисто.
Якщо договір оренди земельної ділянки державної та комунальної власності оформлено на фізичну особу — підприємця, то така особа подає до органу ДПС за місцезнаходженням земельної ділянки Податкову декларацію з плати за землю і сплачує орендну плату щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця.
У разі якщо державний акт на право власності на земельну ділянку або договір оренди земельної ділянки державної та комунальної власності оформлено на фізичну особу, то нарахування сум податку проводиться органами ДПС, які видають податкові повідомлення-рішення платникові до 1 липня поточного року. Сплата плати за землю здійснюється протягом 60 днів з дня вручення зазначеного повідомлення-рішення.
Ірпінська ОДПІ Київської області ДПС
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1267 | Дата: 2012-04-24 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Декларування доходів пов’язано із виконанням платниками податків вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), згідно з яким громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки.
Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2011 році, подається до 3 травня поточного року, а для тих громадян, які бажають отримати податкову знижку, – упродовж всього року. Декларація подається громадянами до податкової інспекції за місцем реєстрації.
Звертаємо увагу громадян, що в 2012 році змінено форму податкової декларації. Наказом від 07.11.2011р. № 1395 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 03.02.2012 № 84) затверджено нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи та додатки до неї відповідно до п. 179.9 ст. 179 Кодексу. Декларацію про майновий стан та доходи можна отримати безкоштовно в Ірпінськой ОДПІ , а також роздрукувати з веб-сайта ДПС України. 
Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі:
- отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався (наприклад доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами, зокрема, продаж цінних паперів, корпоративних прав та інші);
... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1102 | Дата: 2012-04-24 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

20 квітня 2012 року в Обухові відбулася фінальна частина обласного турніру Національного кубка шкільного футболу «Євро-2012» . Футбольна команда нашої школи приймала участь в урочистому відкритті фінальної частини Кубку.
На свято до молодих спортсменів завітали голова Київської облдержадміністрації та голова Київської обласної федерації футболу Анатолій Присяжнюк, голови райдержадміністрацій та мери міст, видатний футболіст та Заслужений майстер спорту СРСР Андрій Біба.
Андрій Біба привітав учасників змагань та запевнив усіх присутніх, що футбол - непроста гра, яка вимагає чималих фізичних та моральних сил. Видатний український футболіст подякував обласній владі за підтримку молодих спортсменів та побажав командам не зупинятися на досягнутому і йти вперед.
Без нагород і сувенірів не залишився жодний з обласних регіонів. Губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк вручив юним футболістам усіх міст і районів понад тисячу м`ячів та пам`ятні дарунки.
В обласних школярських змаганнях узяли участь представники тридцяти семи обласних регіонів. Четверо з них, успішно здолавши попередні бар`єри, пробилися на вирішальний етап. Напівфінальні поєдинки пр ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1085 | Дата: 2012-04-16 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007Використовуються технології uCoz