Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSПт, 2024-04-19, 23:01
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » Послуги населенню
Сьогодні громадяни, які погоджуються на зарплату «в конвертах», сприяють розвитку тіньових схем ухилення від сплати податків та позбавляють себе соціальної захищеності.
Працівники Ірпінської ОДПІ Київської області ДПС не залишають поза увагою цієї проблеми. Тому, що захист прав та законних інтересів платників податків – один із пріоритетів податкової служби. Працівниками Ірпінської ОДПІ Київської області ДПС систематично проводиться аналіз наявних баз даних та виявлення суб'єктів господарювання, які перераховують податок на доходи фізичних осіб до бюджету в незначних розмірах.

У нинішніх кризових умовах актуальною темою є боротьба з виплати заробітної плати у «конвертах», реалізація гарантій оплати праці та організація заходів по недопущенню виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати, повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 725 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Питання:

В мене помер батько. Після смерті виявилось, що він заповів все своє майно не мені - рідній доньці, яка його доглядала до самої смерті, а своїй троюрідній сестрі, яку бачив декілька разів у житті. В мене сумнів щодо дійсності заповіту, оскільки на час його укладення батько вже дуже рідко виходив з дому і мені нічого про заповіт не говорив, а я ніколи не питала в нього про спадщину. Підкажіть як можна визнати заповіт недійсним. Ганна.

Відповідь: 

Відповідно до ст. 1233 Цивільного кодексу України заповіт – це  особисте розпорядження фізичної особи на випадок своєї смерті.
Відповідно до ст.. 1247 Цивільного кодексу України заповіт складається у письмовій формі та має бути посвідчений нотаріусом.
Також, при певних умовах, заповіт може бути посвідчений уповноваженою на це посадовою особою відповідного органу місцевого самоврядування, головним  лікарем,  черговим  лікарем  цієї  лікарні, в разі знаходження о ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 949 | Дата: 2013-03-18 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (3)

Інформація Гостомельської селищної ради про проведення  конкурсу на право укладання договорів оренди комунального майна територіальної громади селища Гостомель 

1.Назва та місцезнаходження об»єкта оренди : нежитлове  приміщення площею 40,0 м кв. за адресою : сел. Гостомель, вул. Проскурівська,14
Балансоутримувач: КП «УЖКГ Гостомель»
Ринкова вартість майна відповідно до звіту про незалежну оцінку станом  на 31 жовтня 2012 року становить 89 488 грн. без урахування ПДВ.
Умови використання приміщення: за умови найбільшого відсотку орендної плати
Початковий розмір річної орендної плати – не менше 8 % від вартості приміщення, встановленої суб'єктом оціночної діяльності, без урахування ПДВ.

2.Назва та місцезнаходження об»єкта оренди : нежитлове  приміщення площею 10,0 м кв. за адресою : сел. Гостомель, вул. Проскурівська,14
Балансоутримувач: КП «УЖКГ Гостомель»
Ринкова вартість майна відповідно до звіту про незалежну оцінку станом  на 31 жовтня 2012 року становить 7 609 грн. без урахува ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1048 | Дата: 2013-03-05 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Питання: 
Доброго дня! Весною буде три роки, як я розлучилася. Чи не пізно подати позив на єдине, що можу претендувати - земельну ділянку? Та чи потрібно (варто )надіслати екс чоловіку рекомендований лист з пропозицією мирного вирішення питання, щоб в разі відмови і в такому разі, покласти на нього судові витрати? 
Дякую. Валентина

Відповідь:

Добрий день Валентина! Відповідно до  ст. 257 Цивільного кодексу України загальна позовна давність встановлюється тривалістю у  три роки. Таким чином, на даний час Ви ще не пропустили строк позовної давності щодо визнання за Вами права власності на частину земельної ділянки. Однак до весни 2013 року Ви маєте подати такий позов. Чинне законодавство не передбачає обов’язку громадянина надсилати іншій стороні перед подачею позову лист з пропозицією вирішити спір. Розподіл судових витрат здійснюється при постановленні судом рішення за цивільним позовом і не залежить від направлення листа з пропозицією вирішити спір.  Лише в разі задоволення позову судом судові витрати стягуються в повному розмірі з відповідача на користь позивача. Якщо   позов   зад ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1226 | Дата: 2013-02-19 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Поводження з побутовими відходами є однією з найактуальніших проблем сучасності. Переробка та утилізація відходів — складна і багатофакторна екологічна, економічна, технологічна та соціальна проблема. Сьогодні у пресі з прикрістю констатується, що на восьмому році після прийняття Закону України «Про відходи», покликаного істотно змінити екологічну ситуацію, в країні практично чимало зроблено для його реалізації. Але, поки використані пакувальні матеріали у кращому разі горять на сміттєспалювальних заводах, у гіршому — протягом багатьох років осідають на міських звалищах, які отруюють довкілля. Проте, є один регіон, у якому панує докорінно інша ситуація.
Це Ірпінський регіон. І він запам’ятовується подорожуючим мальовничою природою, колоритом і своїм благоустроєм. Родзинкою місцевості є затишне місто Буча, відо ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1672 | Дата: 2013-02-19 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (1)

ОГОЛОШЕННЯ
Ірпінська ОДПІ  повідомляє,  19 лютого 2013 року буде проведений  з платниками податків семінар на тему: ”Податок на прибуток, ПДВ, ПДФО та ін. НОВОРІЧНІ ЗМІНИ В ОПОДАТКУВАННІ”
Семінар відбудеться  19 лютого 2013р. у м. Києві у приміщенні  Конгрес-холу ДПС України (Львівська площа,8 вхід з боку Вознесенського спуску).
Початок семінару об 11.00 год
Початок реєстрації учасників семінару з 10.00.год
    У семінарі візьмуть участь провідні спеціалісти Державної податкової служби України . Учасники семінару забезпечуються друкованими матеріалами та харчуванням.
Вартість участь у семінарі - 360 грн. Плату за участь в семінарі слід перерахувати  за наступними реквізитами –
Державне підприємство «Сервісно-видавничий центр ДПС України» р/р № 26004165243 МФО 320478,Банк „АБ УКРГАЗБАНК”,код ЄДРПОУ25286486,ІПН 252864826105,№ свід.200054271 призначення платежу за інформаційні-консультаційні послуги (з ПДВ)

Довідки  за телефоном: (044)501-06-43
(Откидач Наталія Андріївна),

Сектор взаємодії із засобами масової інформац ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1325 | Дата: 2013-02-14 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Питання: 
В 2011 році я придбала земельну ділянку, де однією із сторін була земля загального користування. Я побудувала житловий будинок на підставі погодженого проекту, відступивши 1.5 метрів від межі з боку землі загального користування. В 2012 році до мене звернулась особа яка стала моїм сусідом - власником вказаної землі, що раніше була в загальному користуванні. Він пред’являє мені претензії в тому, що я побудувалась близько до його ділянки і тепер він при будівництві свого житла не може забезпечити пожежні норми – 6 метрів між будівлями. Як відстояти свої права і які заходи може вжити сусід?   Ніна.

Відповідь:

Відповідно до існуючих державних будівельних норм (ДБН 360-92, затверджені Наказом Держкоммістобудування 17.04.1992 N 44) відстань до межі сусідньої ділянки від найбільш виступаючої конструкції стіни житлового будинку має бути не менше 1 метра, за умови, що на сусідній земельній ділянці не розпочате будівництво (п.3.25 розділу 3 ДБН 360-92). Таким чином, якщо на момент початку будівництва Вашого будинку, не було розпочате будівництво будинку сусіда Ви повністю дотримались існуючих державних ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1609 | Дата: 2013-02-14 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

 Питання:
З 2005 року я перебуваю у шлюбі з Коваленком І.В., від шлюбу маємо малолітню доньку, Дарину. В 2010 році відносини з чоловіком погіршилися, проте шлюб між нами розірвано не було. На даний час чоловік працює в страховій компанії та проживає окремо, участі в утриманні дитини не приймає. Яким чином оформити отримання аліментів та в якому розмірі?
Коваленко Н.Г.
Відповідь:
Чинним законодавством передбачено обов’язок батьків утримувати дитину до досягнення нею повноліття, а способи виконання батьками такого обов’язку визначаються за домовленістю між ними.
Отримання аліментів, у разі ухилення одного з батьків від виконання ним свого обов’язку утримувати дитину, може бути здійснено на підставі:
1) договору між батьками про сплату аліментів на дитину (аліментарний договір), в якому має бути визначено розмір та строки виплат, умови договору не можуть порушувати пр ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1085 | Дата: 2013-02-14 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ РІШЕННЯ  06 лютого  2013 року
  
Про затвердження плану позачергових  заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру в селищі Гостомель.
 
         На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від  08.11.2007 року № 980 –р»Про затвердження плану першочергових заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру».  розпорядження голови Київської облдержадміністрації від 13.09.2012 року № 408 «Про  план першочергових заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру у Київській області на 2013 рік» та з метою реалізації державної політики в галузі охорони життя і здоров’я населення, поліпшення роботи з профілактики травматизму невиробничого
 характеру, керуючись Законом України «Про місцеве ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 978 | Дата: 2013-02-12 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ РІШЕННЯ №17    06 лютого 2013 року
 
Про погодження тарифів на послуги з утримання будинку та прибудинкової території
Розглянувши заяву голови правління ОСББ «Наш дім 2010» щодо погодження тарифів на послуги з утримання будинку та прибудинкової території, керуючись  ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 7, 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»,  виконавчий комітет Гостомельської селищної ради
 
ВИРІШИВ:
 
1.      Погодити об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку, розташованого за адресою: Київська область селище Гостомель, вулиця Черняхівського, 28-а, тарифи на послуги з утримання будинку та прибудинкової території з 01 березня 2013 року згідно із додатком 1 
2.      Рішення з додатком підлягає публікації на сайті Гостомельської селищної ради.
3.      Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 856 | Дата: 2013-02-12 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007Використовуються технології uCoz