Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSЧт, 2024-03-28, 18:14
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » Послуги населенню
Питання:
Мій чоловік отримав від вузу житло (напівпідвальне приміщення, яке не введено у житловий фонд і є власністю академії), нами було зроблено ремонт, санвузол, всі комунікації. У цій квартирі ми прожили уже 3,5 роки, в цій академії чоловік працює вже 9 років. Чи можливо дане приміщення ввести у житловий фонд і приватизувати? І які для цього потрібні документи, куди звертатися, чи можуть нам в цьому адміністрація академії (заклад, в якому працює чоловік) нам у цьому заважати, які у нас є права? Заздалегідь вдячна за відповідь. Наталія

Відповідь: 

Жодним законодавчим актом в Україні не передбачено порядок або можливість переведення нежитлових приміщень в житлові. Проте, і заборона на таке переведення відсутня.
Органами місцевого самоврядування можуть прийматись нормативні акти щодо затвердження порядку переведення нежитлових приміщень в житлові, а тому слід дізнатись чи затверджений зазначений порядок органом місцевого самоврядування за місцем знаходження приміщення академії.
Якщо такий порядок затверджений, то керуючись його положеннями необхідно вчинити всі дії, зазначені в порядку, дл ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 784 | Дата: 2013-09-26 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Підприємства з автопарком у 20 та більше авто вводитимуть посаду спеціаліста з безпеки руху
 Мініфраструктури пропонує за наявності в штаті підприємства, установи або організації 21 й більше водіїв вводити кваліфікованого фахівця з безпеки дорожнього руху. Наразі такий показник становить 50 і більше водіїв. Така ініціатива міститься в розміщеному на сайті міністерства проекті постанови КМУ «Про внесення змін у додаток № 3 до Положення про службу безпеки дорожнього руху міністерств, інших центральних органів державної виконавчої влади, підприємств, їх об’єднань, установ і організацій» http://www.mtu.gov.ua/uk/alias_50/36670.html.
Свої наміри Мініфраструктури пояснює тим фактом, що проведений аналіз ДТП, скоєних із вини водіїв транспортних засобів автоперевізників, показав, що 60% від загальної кількості таких ДТП скоїли водії автоперевізників, які утримують парк у менше ніж 50 транспортних засобів.
За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/544

Від пошуку роботи до боротьби з незаконним звільненням займатиметься нова служба
 Наприкінці минулого тижня Перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов д ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 726 | Дата: 2013-09-19 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Напрямки роботи центру:
1. Ранній розвиток англійською мовою. Ранній розвиток - це не мета, а засіб, що дозволяє виховати особистість, здатну домогтися успіху в будь-якій галузі діяльності. У ранній період розвитку мозку (від народження до трьох років), малюк подібний губці: йому необхідно знати все у світі. Отже, інформація для дитини - це не бажання і не можливість. Це для нього - необхідність. Рамки Монтессорі, кубики Зайцева, картки Домана, різноманітні ігри, іграшки та посібники - все це інформація про навколишній світ. А в нашому центрі ця вся інформація ще й на англійській мові.
 Пам'ятайте: ніщо з запропонованого вами дитині, не пропаде дарма. 
2. Англійська мова - Звичайної програми у загальноосвітній школі не достатньо? - Погоджуєтесь з твердженням, ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1221 | Дата: 2013-09-11 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Черговий сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» вкотре засвідчив, що проведення роз’яснювальної роботи серед платників податків є однією з важливих функцій працівників Ірпінської ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області.
Днями  на питання платників податків відповідала заступник начальника Людмила ступак.   Питання, що розглядалися під час телефонного сеансу: зміни в податковому законодавстві. Отримання ключів електронно-цифрового підпису. Не оминули платники податків й питання щодо легалізації заробітної плати та інформування про факти виплати зарплати в конвертах , подання податкового розрахунку за формою 1 ДФ та інтерактивного сервісу «Пульс»
Пропонуємо перелік питань, з якими звертались платники податків під час сеансу телефонного зв’язку" гаряча лінія”:
1. Яка на сьогодні мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум?
Відповідь: Законом України "Про Державний бюджет України на 2013 рік» мінімальну заробітну плату встановлено у місячному розмірі: з 1 січня - 1147грн., з 1 грудня - 1218 грн., а також у погодинному розмірі: з 1 січня - 6,88 грн., з 1 грудня - 7,3 грн.
2. До кого можна звернутися у випадках порушень роботодавцем трудових відносин?
Відповідь: Про ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 811 | Дата: 2013-09-06 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Питання:

1. Считается ли действительным медосмотр, пройденный в частной клинике с соответствующей лицензией? Нужно ли дополнительно ставить под результатами такого осмотра подпись участкового "государственного" педиатра?
2. Можно ли перенести медосмотр школьника на начало сентября, когда очереди в поликлиниках станут меньше? Может ли такая задержка стать причиной того, что ребенка не пустят в школу?
3. Является ли необходимость проходить медосмотр достаточной причиной для взятия отгула на работе?

Відповідь:

1. Відповідно до Основ законодавства України про охорону здоров’я, Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та «Про захист населення від інфекційних хвороб», встановлено, що з метою охорони здоров’я населення організуються профілактичні медичні огляди, зокрема, неповнолітніх. При цьому, щорічному обов’язковому медичного огляду підлягають всі особи віком до 21 року.
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1216 | Дата: 2013-09-02 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Держспоживінспекція знімає з реалізації продукти, якщо на них немає супровідних документів
 За 1 півріччя Держспоживінспекціяперевірила близько 1255 тонн продовольчих товарів, у т.ч. хлібобулочних, макаронних і кондитерських виробів, цукру, рибо- та молокотоварів, масложирової та плодоовочевої продукції, чаю та кави, продуктів дитячого харчування, яєць курячих, зокрема м’ясотоварів 146 тонн.
Забраковано та знято з реалізації 40% від перевіреної кількості, у тому числі через:
відсутність супровідних документів щодо якості та безпеки — 51%;
відсутність інформації про товар — 43%;
невідповідність вимогам нормативних документів — 27%;
вичерпаний термін придатності — 2%.
Як бачите, наявність документів на товар — це перше, що перевірятимуть. Тож варто подбати, щоб вони були.
За матеріалами газети «Про Приватних Підприємців та єдиний податок»      http://www.spd-info.com.ua/ua/view/news/one/316

Витяг із держреєстру оцінювачів землі стане інформативнішим
 Мінагрополітики наказом затвердило форму витягу з Державного реєстру оцінювачів з експертної грошової оцінки земельних ділянок. У ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1002 | Дата: 2013-08-14 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Питання:
На підприємстві не виплатили розрахункові кошти після звільнення куди звернутись?
Відповідь:
Обов’язок розрахуватися з працівником у день звільнення, передбачений ст. ст. 47, 116 Кодексу законів про працю України, покладено на усіх роботодавців, як юридичних, незалежно від форми власності, так і фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю. 
Так, відповідно до ст. 47 КЗпП України власник або уповноважений ним орган зобов'язаний в день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у строки, зазначені в статті 116 цього Кодексу. 
Згідно ж ст. 116 КЗпП України при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нар ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 746 | Дата: 2013-08-14 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Погоджено проект щодо вдосконалення автомобільних пасажирських перевезень
Держпідприємництво опрацювало та погодило проект наказу Мінінфраструктури України «Про затвердження Порядку організації перевезень пасажирів та багажу автомобільним транспортом» (http://www.mtu.gov.ua/uk/alias_51//33705.html).
Так, документом пропонується встановити вимоги до:
організації обстеження й облаштування маршрутів, що плануються для відкриття, а також доріг, дорожніх об’єктів перед відкриттям міських, приміських, міжміських і внутрішньообласних автобусних маршрутів;
складання розкладів руху на відповідних маршрутах.
Крім того, проектом передбачається застосовувати Методику вивчення попиту населення на пасажирські перевезення перевізниками та автостанціями всіх форм власності на міських, приміських, міжміських і міжнародних маршрутах.
Прогнозується, що прийняття акта сприятиме  безпечним перевезенням пасажирів, забезпечить своєчасне, повне та якісне задоволення потреб населення в перевезеннях, запровадить нові аспекти вивчення попиту населення на пасажирські перевезення й умови відкриття/закриття автобусних маршрутів.
Прес-служба Держпідприємництва України

За матеріалами газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» http://spd-info.com.ua/news/view/1895 ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 763 | Дата: 2013-07-10 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Питання:Доброго дня. З прилюдних торгів придбала житлове приміщення з гаражем та сауною (майно було в іпотеці)без землі (земельна ділянка не була в іпотеці). На всі приміщення право власності зробила на себе крім землі, так, як на землю державного акту не має і не було а є тільки договір купівлі-продажу на землю і то на попереднього власника (тобто боржника). Виходячи з всього цього я не можу оформити право власності на землю. В нашому місцевому Управлінні Держземагентства мене відправляють до суду. Порадьте будь-ласка що мені робити? Який позов мені подавати до суду і на які статті наших кодексів спиратися? Буду дуже вдячна!

Відповідь:
Відповідно до положень статті 328 ЦК України право власності набувається на підставах, що не заборонені законом, зокрема із правочинів. Право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом.
Придбання майна з прилюдних торгів посвідчується свідоцтвом, яке видається нотаріусом на підставі акту державного виконавця про придбання м ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 823 | Дата: 2013-07-10 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Питання:
Які потрібні документи для реєстрації шлюбу в Україні, якщо розлучення громадянина України оформлений в Іспанії?

Відповідь:
Для реєстрації шлюбу громадянина України, в тому випадку якщо попередній шлюб було розірвано в Іспанії, необхідно подати такі документи, а саме, паспорт або паспортні документи, заяву наречених про реєстрацію шлюбу, квитанцію про сплату державного мита за реєстрацію шлюбу, також повинні додаватися свідоцтво про розлучення, зміну прізвища ( в разі зміни), що було здійснене в іноземній країні, з проставленням печаті Апостиля.   
З метою спрощення процесу визнання іноземних документів підписана Гаазька Конвенція, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів. Кожна з Договірних держав звільняє від легалізації документи, на які поширюється ця Конвенція і які мають бути  представлені  на її території. Гаазька Конвенція підписана в тому числі й Україною та Іспанією.
Відповідно до статті 3 Гаазької конвенції єдиною формальною   процедурою, яка може вимагатися для посвідчення автентичності підпису, якості ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 881 | Дата: 2013-07-03 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 6 7 »
Форма входу

Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007Використовуються технології uCoz