Головна сторінкаСелище  Гостомель

Офіційний Гостомельський інформаційний портал

| RSSЧт, 2024-03-28, 20:46
Меню сайту

Разділи новин
Робота ради [265]
Робота Гостомельської ради
Освіта, наука [115]
Життя селища [367]
Культура, спорт [101]
Робота транспорту [10]
Послуги населенню [64]

Початок » Послуги населенню
Питання: Засуджений на 10 років за вбивство, відбуває покарання у тюрмі, мною був направлений виконавчий лист про стягнення з засудженого моральну та матеріальну шкоду. Виконавча служба відкрила впровадження але і закрила по тому що у засудженого немає майна. Які мої дії. Ірина

Відповідь:
Стягнення коштів за виконавчими документами з боржника звертається в першу чергу на кошти боржника у гривнях та іноземній валюті, інші цінності, у тому числі кошти на рахунках і вкладах  боржника у банках та інших фінансових установах,  на рахунки в цінних паперах у депозитаріях цінних паперів. Стягнення коштів може бути звернено на заробітну плату, стипендію, пенсію, а також майно на яке відповідно до законодавства може бути звернено стягнення.
Варто зазначити, що особи, які засуджені до позбавлення волі і відбувають покарання в колоніях отримують заробітну плату, на яку може бути звернено стягне ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 917 | Дата: 2013-06-24 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Граничний строк сплати ЄСВ та авансових внесків з єдиного податку
Нагадаємо, 20 червня останній день сплати:
авансових внесків з єдиного податку платниками єдиного податку 1 та 2 груп за червень 2013 року;
ЄСВ з доходу (крім гірничих підприємств) за травень 2013 року.
Крім того, це останній день подання, зокрема:
податкової декларації з ПДВ за травень 2013 року платниками, які сплачують такий податок щомісяця;
декларації акцизного податку за травень 2013 року;
податкового розрахунку збору за користування радіочастотним ресурсом України за травень 2013 року;
податкового розрахунку з плати за користування надрами для видобування корисних копалин за травень 2013 року суб'єктами господарювання, які видобувають вуглеводневу сировину;
податкової декларації з плати за землю (земельного податку та/або орендної плати за земельні ділянки державної чи комунальної власності) за травень 2013 року платниками, які обрали місячний строк звітування;
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 782 | Дата: 2013-06-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Питання:
Мені запропонували поспорити з певного приводу на великі гроші. Чи буде це законно і чи можна з цього приводу укласти нотаріально завірений договір про спір? В разі виграшу і відмови програвшої сторони сплатити обумовлені кошти - чи можна їх стягнути через суд? Ігор

Відповідь:
Відповідно до ст. 626 Цивільного кодексу України договором є   домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків. 
Також, згідно ст. 202 ЦК України правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків. Правочини можуть бути односторонніми та дво- чи багатосторонніми (договори). 
Таким чином, домовленість між двома або більше сторонами є правочином.
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 901 | Дата: 2013-06-15 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Нещодавно, Голові Ірпінської міської ради Володимиру Скаржинському, керівникам установ, підприємств Ірпінсьського регіону та колективу Ірпінської ОДПІ, начальник Головного управління Міндоходів у Київської області Олег Нізенко представив начальника Ірпінської об’єднаної Державної податкової інспекції Головного Управління Міндоходів у Київської області  Олега Папенко.
Призначаючи начальника, Олег Нізенко звернув увагу, що зміни, які наразі відбуваються в Міністерстві доходів і зборів, спрямовані на розвиток партнерства у стосунках держави та бізнесу. Також за його словами, пріоритетами діяльності  підрозділів Міністерства залишаються орієнтація на покращення сервісного обслуговування за рахунок мінімізації документообігу та спрощення процедур реєстрації; запровадження електронних технологій, які дозволяють надавати адміністративні послуги дистанційно; зменшення фіскального тиску шляхом скорочення перевірок. 
Зі свого боку Олег Папенко подякував за високу довіру та запевнив присутніх у розумінні завдань, які поставлені перед оновленою под ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 977 | Дата: 2013-06-12 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Київщина – чарівний край в якому проживає понад 2 мільйони людей. Жителі Київщини прекрасні люди, справжні трударі, аграрії. Через Київську область проходить 16 доріг державного значення, які з’єднують столицю України з усіма куточками нашої Батьківщини. Як і в будь-якому регіоні міліція щодня розкриває злочини, проводить профілактичні заходи по правовій освіті населення. Однією з найактуальніших проблем сьогодення є стан аварійності на території області. На жаль, з початку року на автошляхах Київщини внаслідок дорожньо-транспортних пригод загинуло більше 400 людей та 2300 людей отримали травми різного ступеню тяжкості. За цими цифрами криються людські трагедії, обірвані життя, скалічені долі в переважній більшості молодих людей.
Державтоінспекція спільно з органами влади, місцевого самоврядування, службою автомобільних доріг Київської області, освітянами та іншими зацікавленими установами щоденно працює над вдосконаленням стану дорожньої мережі, освітленням на дорогах, проводить масові заходи з правової освіти населення, в тому числі і серед дітей.
В переважній більшості головною причиною дорожньо-транспортних пригод являється алкогольне сп’яніння водія чи вживання наркот ... Читати далі »

Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1242 | Дата: 2013-04-10 | Рейтинг: 3.0/1 | Коментарі (0)

Питання: 
я хочу спробувати відкрити магазин секонду які податки потрібно при цьому сплачувати, які дозвільні документи потрібні?

Відповідь: 
Для того щоб відкрити магазин секонд-хенду для початку необхідно визначитися з організаційно-правовою формою здійснення такої діяльності, тобто суб’єктом зазначеної господарської діяльності буде юридична особа, або ж фізична особа-підприємець. Від цього буде залежати як перелік необхідних документів для відкриття магазину, так і система оподаткування. 
Слід зазначити, що юридична особа або фізична особа-підприємець набувають права здійснення господарської діяльності за умови їх реєстрації в порядку, визначеному Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».
Найчастіше власники магазинів перебувають на спрощеній системі оподаткування.
Так відповідно до ст. 291 Податкового кодексу України юридична особа  чи  фізична  особа - підприємець  може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає вимогам,  встановленим  цією  главою,  та  реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному цією главою.
Суб'єкти  господарювання, &nbs ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1027 | Дата: 2013-04-08 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Питання:
Добрий день! В період з 1998р. по 2003р. я навчався в університеті на стаціонарі. Чи входить цей період повністю чи хоча частково (наприклад до 2001р. ) в облік загального страхового стажу для нарахування виплат в центр зайнятості? Дякую

Відповідь:
Відповідно до ст. 21 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» страховий  стаж  -  період  (строк), протягом якого особа підлягала  страхуванню  на  випадок безробіття та за який щомісяця сплачено нею та роботодавцем страхові внески в сумі не менш як мінімальний  страховий внесок. 
Згідно з п. 3.1. Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності затвердженого Міністерством юстиції України від 14 грудня 2000 року, N 915/5136 до страхового стажу включаються:
1) період роботи за трудовим договором (контрактом) на умовах повного  або   ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 1002 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Понад два місяці триває кампанія декларування доходів громадян. За цей час більше трьох тисяч громадян подали декларації про майновий стан і отримані доходи до державних податкових інспекцій Київської області. Наразі громадяни області задекларували більше 390 мільйонів гривень доходів.
 З них – 17 мільйонерів, загальна сума задекларованого доходу яких склала майже 158,6 мільйонів гривень. 
Як свідчать проведені деклараційні розрахунки, місцеві бюджети області отримають близько 5,5 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Це визначальний  податок для скарбниць місцевих громад, саме за його рахунок відбувається розвиток соціальної сфери.
Крім того, мешканці Київської області декларують свої доходи з метою використання права на податкову знижку, передбачену Податковим кодексом України. Найчастіше використовують це право громадяни, які сплачують закладам освіти за навчання та громадяни, які бажають повернути частину  суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом. За результатами проведених деклараційних розрахунків сума до повернення складає 3,9 мільйони гривень.
Добровільне декларування доходів громадян є світовим трендом. Декларуючи доходи, кожен  громадянин робить свій внесок у  добробут сво ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 911 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Питання:  
Мою 15-річну сестру сестру затримали міліціонери на території школи за паління цигарок. Її забрали до відділення міліції і тепер заставляють постійно ходити відмічатися до міліції Чи правомірні дії міліції? 

Відповідь:
 Відповідно до ст. 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я» забороняється  куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів: 
     1) у ліфтах і таксофонах;
     2) у приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я;
     3) у приміщеннях та на території навчальних закладів;
     4) на дитячих майданчиках;
     5) у приміщеннях   та   на   території   спортивних   і фізкультурно-оздоровчих  споруд  та  закладів  фізичної культури і спорту;  
     6) у під’їздах житлових будинків;
     7) у підземних переходах;
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 769 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

  Питання:  
В моїй приватній власності є земельна ділянка, на якій знаходиться мій житловий будинок. Ділянка виходить на центральну вулицю нашого селища і я скориставшись таким розташуванням побудував на ділянці магазин по продажу продовольчих товарів. Тепер я не можу ввести будівлю в експлуатацію оскільки земельна ділянка при будівництві була використана не за цільовим призначенням "будівництво житлового будинку". Як змінити цільове призначення і що робити для введення будівлі в експлуатацію? Костянтин.

Відповідь:
 
Доброго дня Костянтине! Відповідно до ч. 3 ст. 20 Земельного кодексу України зміна  цільового призначення земельних ділянок приватної власності здійснюється за ініціативою власників земельних ділянок. 
Тобто, Ви як власник земельної ділянки маєте право змінити її цільове призначення. Для цього вам необхідно звернутися із відповідною заявою про зміну цільового призначення до органу місцевого самоврядування.
Так, відпов ... Читати далі »
Категорія: Послуги населенню | Переглядів: 853 | Дата: 2013-03-20 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Форма входу

Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук по новинах

Сайти регіону

Статистика

Володимир Захлюпаний © 2007Використовуються технології uCoz